‹ Alle nieuwsberichten

Miljardste iPhone verkocht: heb jij hem in handen?

Miljardste iPhone verkocht: heb jij hem in handen?

Heb jij onlangs een iPhone aangeschaft? Misschien ben jij dan wel de miljardste koper van het Apple-toestel! De smartphonegigant maakte op een bijeenkomst voor medewerkers bekend dat ze één miljard iPhones verkocht hebben. De mijlpaal werd zelfs vorige week al bereikt!

Het kan maar zo zijn dat jij hem nu in je handen hebt, de miljardste iPhone die Apple heeft verkocht. Aan wie of waar het toestel verkocht is heeft CEO Tim Cook namelijk niet verteld. Het enige wat we weten is dat hij vorige week over de toonbank ging en dat hij waarschijnlijk aan een consument is verkocht. Bij de vorige mijlpaal werd het betreffende product, een iPhone 6 Plus 64GB, op het hoofdkantoor bewaard als aandenken. Maar dat gaat deze keer dus niet door!

De eerste iPhone verscheen in 2007 en in januari van dit jaar stond de verkoopteller al op 900 miljoen. Analisten voorspelden in april dat de één miljard waarschijnlijk bereikt zou worden in juli 2016, en wel op de twintigste. Die voorspelling blijkt dus nauwkeurig goed te kloppen.

Misschien heb je kort geleden nog meer mijlpalen met één miljard van Apple voorbij zien komen. Het bedrijf bereikte in januari 2015 één miljard verkochte iOS-apparaten en in januari 2016 sprak Apple van één miljard actieve apparaten. Tot deze actieve apparaten behoren de iPhone, iPad, Apple Watch, iPod Touch, Mac en Apple TV. Niet zo gek dat de meest recente mijlpaal hier zo kort op volgt, want het grootste deel van alle producten wordt ingenomen door de iPhone.

Naar verwachting verkoopt Apple de 2 miljardste iPhone in 2020, misschien wel bij Belsimpel!

Bron: iCulture

Meer nieuws over: