‹ Alle nieuwsberichten

Google kondigt spamdetectie aan

Google kondigt spamdetectie aan

Word jij ook weleens door een onbekend nummer gebeld en vertrouw je dit niet helemaal? Google komt nu met spambeveiliging voor Android. De feature beveiligt gebruikers tegen niet te vertrouwen nummers. De voorziening geeft een waarschuwing zodra je dit soort ongewenste telefoontjes ontvangt.

Google

De laatste tijd komen malafide bellers helaas steeds vaker voor. Misschien ben je zelf ook wel eens benaderd. Steeds meer mensen geven namelijk aan gebeld te worden door onbekende nummers. Soms gaat het dan om iemand die zich voordoet als medewerker van Microsoft, Apple of een bank, om op die manier aan persoonlijke gegevens te komen. Ook kan je doorgeleid worden naar een duur telefoonnummer om je op hoge kosten te jagen. Google komt nu dus met een beveiliging tegen dit soort nummers.

De spamdetectie moet beschermen tegen ongewenste telefoontjes. Zodra je gebeld wordt door een nummer dat volgens Google niet te vertrouwen is verschijnt er een grote rode balk in beeld. Ook wordt er een melding gemaakt dat het een ‘vermoedelijke spambeller’ betreft. Voorlopig krijgen alleen Nexus-toestellen en Android One-smartphones deze feature. Zo worden voortaan de Nexus 6P en Nexus 5X uitgerust met deze beveiliging. De spamdetectie wordt op telefoons met deze functie standaard ingeschakeld.

Hoe Google weet dat het nummer niet te vertrouwen is? Dat is nog onbekend. Vermoedelijk kan je de nummers als gebruiker zelf toevoegen. Je kunt hiervoor de telefoon-app openen met daarin de recente gesprekkenlijst. Het niet te vertrouwen nummer kun je hierbij blokkeren, als spam melden of beide opties. Liever niet gebruik maken van de spamdetectie? De functie kan in- en uitgeschakeld worden door in de telefoon-app te kiezen voor ‘meer opties’ en dit in te stellen via ‘Beller-ID’ en ‘spambeveiliging’.

Met deze spambeveiliging hoeven we ons dus een stuk minder zorgen te maken over niet te vertrouwen nummers. Houd Belsimpel.nl in de gaten om te kijken of jouw favoriete toestel binnenkort ook uitgerust is met deze spamdetectie!

Bronnen: Androidworld en Androidplanet

Meer nieuws over: