‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Nieuwe Nexus-telefoon krijgt 1080p-scherm en Snapdragon 820-chipset

Gerucht: Nieuwe Nexus-telefoon krijgt 1080p-scherm en Snapdragon 820-chipset

September staat bijna voor de deur en dat betekent: nieuwe Nexus-toestellen! Vandaag is er een belangrijk systeembestand gelekt over het kleinere toestel, met de codenaam Nexus Sailfish. In dit bestand staat belangrijke informatie over de specificaties van de nieuwe Nexus-smartphone. Wordt dit toestel het nieuwe wonderkind van trotse ouders Google en HTC?

Het gelekte bestand is een build.prop bestand, vrijgegeven door niemand minder dan de koning der leaks, Evan Blass. Daardoor lijkt het bestand ook redelijk betrouwbaar. Een build.prop-bestand is een belangrijk systeembestand waar een boel informatie in staat over de specificaties van het toestel, zoals het typenummer van de processor en de pixeldichtheid van het scherm. Wij kunnen van de code in het bestand geen chocola maken, maar gelukkig zijn er mensen die dat wel kunnen.

MSM8996

Het eerste nuttige stukje informatie wat we in de code tegenkomen is MSM8996. Dit is het typenummer dat Qualcomm gebruikt voor zijn Snapdragon 820-processor. Deze processor vinden we terug in veel high-end telefoons van 2016, zoals de HTC 10, Motorola Moto Z en de LG G5. Er werd voor eerdere Nexus-toestellen ook gekozen voor een chipset die ook aanwezig was in eerdere topmodellen, dus het is aan te nemen dat ze dat dit jaar weer gaan doen.

MSM8996 Pro

De Snapdragon 820 is overigens niet de enige processor met typenummer MSM8996; ook de recent uitgebrachte Snapdragon 821 heeft dit typenummer, maar dan met het woordje Pro erbij. Dit staat niet in het bestand, maar het zou zomaar kunnen dat de Sailfish als een van de eerste telefoons gebruik maakt van deze nieuwe, snellere processor. Met de 821 kun je nét iets sneller reageren op een zeldzame Pokémon die voorbijvliegt, of nét wat sneller clashen met je clans. Ook kan de verbeterde processor beter omgaan met de rekenkracht, zodat je telefoon minder warm wordt. Zo hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor verbrande vingers tijdens een intensieve gym-battle.

420 DPI

Het tweede interessante gegeven uit het build.prop-bestand is het stukje “420 DPI”. Dit staat voor de pixeldichtheid, oftewel hoe dicht de pixels op elkaar staan. Samen met het formaat van het scherm kun je dit, met wat hogere wiskunde, omtoveren in een schermresolutie. Eerdere geruchten vertellen ons dat de Nexus Sailfish waarschijnlijk beschikt over een 5.2-inchscherm. Dat brengt ons, samen met een pixeldichtheid van 420 DPI (dots per inch), op een resolutie van 1920x1080 pixels, oftewel 1080p.

Onthoud wel dat dit allemaal op basis is van geruchten – nog niks is zeker. We nemen al het nieuws dus met een korreltje zout, maar Evan Blass (@evleaks) stelde ons gelukkig nog niet teleur. Houd Belsimpel.nl in de gaten om straks in September de eerste te zijn met een nieuwe Nexus-telefoon!

Bronnen: Tweakers, GSMArena, AndroidWorld, Evan Blass

Meer nieuws over: