‹ Alle nieuwsberichten

Is het een laptop? Is het een telefoon? Nee, het is een Superbook!

Is het een laptop? Is het een telefoon? Nee, het is een Superbook!

Hoe vaak zou je niet willen dat je telefoon te bedienen zou zijn via een computer? Voor een beetje smartphone-fanaat is het antwoord hierop waarschijnlijk “heel vaak”. Hierom komt het bedrijf Andromium nu met de Superbook!

Smartphones kunnen tegenwoordig steeds meer en we gebruiken ze steeds vaker. Handig dus, dat veel ontwikkelaars je tegenwoordig snel laten switchen tussen apps. Soms kun je zelfs verschillende apps op hetzelfde scherm gebruiken met een splitscreen. Echt handig is het echter niet, om op een schermpje van 5 inch een Facebook en Google naast elkaar te gebruiken. Natuurlijk is je telefoon via een omweggetje aan te sluiten op een PC en zo te gebruiken, maar goed; Desktops zijn niet zo mobiel als je telefoon en laptops zijn vaak duur. De oplossing? De Superbook!

Deze speciale minilaptop is ontwikkeld door Andromium en laat je je telefoon gebruiken als volwaardige computer. Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden op je telefoon en vervolgens je mobiel met een USB-kabeltje aansluiten op de Superbook. Zo heb je direct een extra groot scherm om al je apps op te gebruiken. Of je nu onderweg naar college snel een essay wilt afmaken, of juist je mobiele games graag op groot scherm ziet – met de Superbook kan het allemaal.

Groot voordeel aan de Superbook is daarnaast dat het apparaat relatief goedkoop is. Dit komt omdat er aan de binnenkant van het toestel maar weinig te vinden is. Je telefoon vormt de basis voor alle prestaties en ook Bluetooth, dataverbinding of WiFi verlopen via je mobiel. De Superbook vormt hierop alleen een natuurlijke aanvulling, met een touchpad, volledig toetsenbord en display. Wel beschikt de Superbook over een eigen, krachtige batterij. Deze voorziet je acht uur lang van stroom en laadt ondertussen bovendien je mobiel op.

Er zitten twee kleine nadelen aan de Superbook. Ten eerste is deze laptop namelijk nog niet beschikbaar! In februari 2017 verwacht Andromium de eerste exemplaren te leveren aan hun Kickstarter-backers. Daarnaast is de laptop op dit moment alleen bedoeld om te werken met Android-telefoons. Jammer dus voor de Apple-fans, die vast en zeker maar wat graag hun MacBooks zouden inruilen tegen zo’n Superbook.

Bron: Androidplanet

Meer nieuws over: