‹ Alle nieuwsberichten

Tips: trotseer de zomerhitte met je smartphone

Tips: trotseer de zomerhitte met je smartphone

We moesten er even op wachten, maar eindelijk kunnen we genieten van hoge temperaturen en een heerlijk zonnetje! Hoewel wij erg blij worden van deze tropische taferelen, kan je smartphone er niet altijd even goed tegen. Belsimpel.nl helpt jou en je smartphone graag gezamenlijk de zomerzon door. Daarom geven wij zes tips hoe je met je smartphone de zomerhitte overleeft.

1.       Regel en daarmee tip nummer één: leg je mobiel niet in de zon. Hoewel baasje en telefoon tegenwoordig vaak met elkaar verstrengeld zijn, houdt de mobiel wat minder van bakken in de zon dan jij. Door de warmte kan de apparatuur beschadigen en loopt deze als het ware een zonnesteek op. Vanaf ongeveer vijfendertig graden loop je risico op beschadigingen. Schakel het toestel daarom uit als deze in de zon ligt.

2.       Niet alleen vol in de zon, maar ook gewoon bij hoge temperaturen kan je telefoon te warm worden, bijvoorbeeld als je hem in een warme auto laat liggen. Mocht dit gebeuren, dan doe je er goed aan je mobiel even uit te zetten. Naast dat de hitte niet goed is voor het toestel, vraagt de warmte ook veel van je accuduur waardoor deze sneller leeg is. Je kunt de energie dus beter bewaren voor het moment dat je de mobiel echt nodig hebt.

3.       Als je de telefoon vanuit de warmte verplaatst naar een koeler gebied, wacht dan nog even met het aanzetten. Geef het apparaat even de tijd om af te koelen tot normale kamertemperatuur. Daarna kan je je smartphone zonder zorgen inschakelen en gebruiken.

4.       Wil je toch muziek luisteren op het strand of bereikbaar zijn op het terras? Zorg dan dat je mobiel in de schaduw of op een bedekte plek ligt, bijvoorbeeld onder je handdoek of in je tas.

5.       Schakel de apps die veel energie kosten uit. Voorbeelden zijn gps, Bluetooth, WiFi, de camera en een hoge schermhelderheid. Deze vragen veel van je accucapaciteit, waardoor je toestel sneller warm wordt. Ook je mobiel opladen in de zon is dus geen goed idee, want van het laden alleen al wordt je accu een stuk warmer.

6.       Hoewel een hoesje helpt tegen krassen en binnendringen van bijvoorbeeld zand, houdt deze ook warmte vast. Zeker een donker hoesje zorgt dat de hitte bij de mobiel blijft. Je doet er dus goed aan deze even van je telefoon af te halen zodra deze te warm is geworden. Niet vergeten de bescherming weer om de telefoon te doen zodra deze is afgekoeld!

Bonustip: zorg niet alleen goed voor je mobiel, maar ook voor jezelf! Ga op het heetst van de dag, tussen twaalf en drie, lekker in de schaduw liggen en smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème. Fijne zonuren gewenst! 

Bronnen: iCulture en KPN