‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: nieuwe Samsung Galaxy Note-telefoon komt naar Europa!

Gerucht: nieuwe Samsung Galaxy Note-telefoon komt naar Europa!

Smartphone-gebruikers met dikke vingers of gewoon een voorliefde voor het gebruik van een stylus kunnen weer juichen: de Galaxy Note 7 komt waarschijnlijk naar Europa!

De meest recente Samsung Galaxy Note die in Europa verkrijgbaar was, was de Samsung Galaxy Note 4. Zijn opvolger, de Note 5 mocht helaas nooit op de boot mee naar Europa. De reden hiervoor was volgens een hoge pief bij Samsung erg simpel – Europeanen zijn niet productief genoeg. Pardon?

Entertainment over productiviteit

Volgens Rory O’Neill, Samsungs VP van de afdeling marketing, is er een duidelijk verschil tussen het gebruiksdoel van een smartphone in Europa of in bijvoorbeeld China of de VS. Hij beweert dat er uit een onderzoek van Samsung is gebleken dat het gebruikspatroon voor gebruikers van grote schermen in Europa vooral gericht is op entertainment, terwijl dat in andere regio’s meer is gericht op productiviteit. De Samsung Galaxy Note-reeks is natuurlijk een uitstekende smartphone om je werk snel af te hebben, dankzij het grote en vooral brede scherm en de handige stylus die standaard meegeleverd wordt. Om deze reden werd voor Europa de Samsung Galaxy S6 Edge Plus ontwikkeld, die met een ander vorm scherm beter zou zijn voor wat Europeanen graag willen doen: games spelen en filmpjes kijken.

Geen goede keuze

Gelukkig reageerde de smartphone-wereld in Europa op de manier waarop je zou verwachten – met protest. Grote getalen Note-gebruikers uitten hun ontevredenheid via sociale media en ook bij Belsimpel werden we vaak gebeld met de vraag of we de Note 5 niet ergens vandaan konden toveren. Volgens de laatste geruchten heeft Samsung hiernaar geluisterd en zijn ze van plan om de volgende generatie Note-telefoons wél naar Europa te brengen. Jammer genoeg is dit nog steeds een gerucht, dus weten we nog niks zeker. De volgende generatie Note-telefoons zou de Note 7 gaan heten volgens topleaker Evan Blass (@evleaks). Dit zou betekenen dat de Note 6 wordt overgeslagen – mogelijk om bij te blijven met de Galaxy S-serie.

Samsung Galaxy Note 7

Of de Note 7 nou naar Nederland komt of niet, er zijn in ieder geval al wel specificaties gelekt. Evan Blass verteld ons via twitter dat de Note 7 beschikt over een 5.7-inchscherm met een resolutie van 2560x1440 pixels. Deze bijzonder hoge kwaliteit vinden we ook terug in het scherm van de Galaxy S7 en is uitermate geschikt voor onder andere Virtual Reality. Dit scherm zou beschikken over schuin aflopende zijkanten, zoals op de Galaxy S7 Edge. Ook zou deze phablet uitgerust zijn met een irisscanner, waarmee je je telefoon uitstekend kunt beveiligen. Dit blijkt ook uit patenten die Samsung onlangs heeft aangevraagd. De Note 7 zou verder beschikken over IP68-certificering, waarmee het toestel officieel waterdicht genoemd kan worden. Natuurlijk wordt de Note 7 dan geleverd met de kenmerkende Samsung Stylus. Dit is een handig pennetje waarmee je je Note nog makkelijker kan besturen.

Bedenk wel dat al deze informatie gebaseerd is op geruchten; niks is nog zeker. Wil je als eerste op de hoogte geworden houden over Note-nieuws? Hou dan Belsimpel.nl in de gaten en abonneer je op onze diverse sociale media-kanalen, zoals Facebook, Twitter of Instagram!

Bronnen: Androidplanet, Techradar, @evleaks en The Inquirer

Meer nieuws over: