‹ Alle nieuwsberichten

Maak van je Android-toestel een Game Boy!

Maak van je Android-toestel een Game Boy!

Heb je nog Game Boy/Game Boy Color-spellen liggen? Goed nieuws: binnenkort kun je deze afspelen op je telefoon, mits je een Android-telefoon hebt. We staan bij Belsimpel.nl te springen om de Hyperkin Smart Boy!

De Hyperkin Smart Boy lijkt heel eenvoudig te werken: je doet er een spel in, steekt je telefoon erin, et voilà, je hebt een Game Boy-smartphone! Als je je telefoon erin doet verplaatst het scherm zich automatisch naar de bovenste helft van je smartphone. Omdat smartphoneschermen veel duidelijker en helderder zijn dan de Game Boy-schermen van vroeger, zien de beelden er net iets mooier uit dan je gewend bent. Zo steek je je jeugdsentiment in een modern jasje!

Natuurlijk klinkt dit hartstikke mooi, maar er zit één klein nadeel aan Hyperkin’s Smart Boy. Het klinkt heel simpel om de cover om je telefoon heen te doen, maar dat is ongeveer waar het makkelijke gedeelte van het verhaal ophoudt. De Smart Boy is op dit moment namelijk niet meer dan een “Development Kit”, wat inhoudt dat je er zelf nog redelijk aan moet knutselen. De code die de Smart Boy draaiend houdt is vrij beschikbaar, waardoor iedere creatieveling ermee aan de slag kan. Hyperkin belooft daarbij een royalty-percentage voor iedereen die de software achter de Smart Boy helpt verbeteren.

De Hyperkin Smart Boy is momenteel by Hyperkin beschikbaar voor pre-orders en werkt voorlopig alleen in combinatie met Android-telefoons. In eerste instantie wilde Hyperkin de Smart Boy voor de iPhone maken, maar dat verhaal ging niet door. Naar verwachting is een volwaardige Smart Boy in december te verkrijgen. De vraag is alleen of Nintendo, het bedrijf achter de Game Boy, er niet voor die tijd een patentclaim-vormig stokje voor steekt…

Bronnen: Engadget, Hyperkin

Meer nieuws over: