‹ Alle nieuwsberichten

Minder chaos in WhatsApp-gesprekken

Minder chaos in WhatsApp-gesprekken

WhatsApp-groepen zijn vaak hartstikke gezellig om je vriendengroep op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes. Ook is het enorm handig om met zijn allen een afspraak te maken om real-life bij te kletsen. Toch kan het overzicht juist dan wel eens verloren gaan. Daarom heeft WhatsApp daar sinds deze week iets op bedacht: direct reageren onder een quote van een ander!

WhatsApp CiterenHoewel het hartstikke gezellig is dat je tegenwoordig met wel 256 mensen in een WhatsApp-groep kan zitten, wordt het er daarmee niet veel overzichtelijker op. Het kan heel handig zijn om met via WhatsApp met je vrienden af te spreken, maar de kans op verwarring is groot. Om hier een handje te helpen heeft WhatsApp sinds deze week een nieuwe functie. Je kunt nu specifiek op één zin uit het gesprek reageren. Zo weet iedereen in de groep direct op welke vraag je antwoordt en voorkom je eventuele verwarring.

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van deze handige functie, moet je er eerst voor zorgen dat je de nieuwste versie van WhatsApp hebt gedownload. Zodra deze op je telefoon staat, ga je naar het groepsgesprek. Zoek de quote waarop je wilt reageren en houd deze ingedrukt. Bij een Android-telefoon verschijnt er dan een antwoord-icoon waar je op moet drukken bovenin de balk van je scherm. Bij iOS druk je op het knopje 'Antwoord' dat boven het citaat tevoorschijn komt. Hierna kun je gewoon typen zoals je gewend bent. Zodra je op verzenden drukt, wordt de quote samen met jouw reactie naar de rest van de groep verstuurd.

Maar er is meer...

Naast dat je op deze manier heel gericht kan reageren, biedt deze optie ook nog de mogelijkheid om terug te gaan naar de quote. Door te klikken op het geciteerde bericht, brengt WhatsApp je terug naar het originele bericht. Zo kun je dus heel snel zien in welke context het bericht is geplaatst. Handig als je niet alleen wilt weten hoe laat je hebt afgesproken, maar ook direct wilt terugzoeken waar!

...om te leren

Op dit moment is het nog niet mogelijk om via WhatsApp Web op citaten te reageren, maar wij verwachten dat dit snel zal veranderen. Wel is deze optie ook in een privégesprek te gebruiken. Wil je meer leuke trucs en handige gebruikstips leren over WhatsApp? Wij hebben een dossier gemaakt waarin we alles uitleggen over zaken als bellen met WhatsApp, end-to-end-encryptie en de betekenis van de vinkjes. Ook laten wij van vijf leuke functies zien hoe ze werken. Bekijk het allemaal in ons WhatsApp-dossier! Daarnaast lijken er nog meer updates van WhatsApp met nieuwe functies aan te komen, dus hou ons in de gaten!

Meer nieuws over: