‹ Alle nieuwsberichten

Is dit de beste budgetsmartphone van 2016?

Is dit de beste budgetsmartphone van 2016?

De kloof tussen budgetsmartphones en duurdere smartphones wordt steeds minder breed. Voor een goede budgetsmartphone kan je ook dit jaar weer terecht bij Motorola, en wel voor de Moto G4 Plus. 

Nu.nl stelt dat deze Moto G4 Plus zelfs gemakkelijk de concurrentie aan kan met de topsmartphones, die vaak voor honderden euro’s meer over de toonbank gaan. Tijd om te kijken hoe de Moto G4 Plus is ontvangen door de kenners.

Herkenbaar design

Het typische design van de Moto G-familie is ook bij de Moto G4 en G4 Plus terug te vinden. De G4 Plus heeft een metalen rand en is voorzien van een kunststof klepje. Het ontwerp is dus niet erg vernieuwend, maar dit toestel ligt wel lekker in de hand. De Moto G4 Plus is groter dan zijn voorganger, de Moto G. De telefoon heeft een 5,5-inchscherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De pixeldichtheid is maar liefst 401 pixels per inch, dit is volgens Phone Arena een zeer indrukwekkende prestatie voor een budgetsmartphone. Veel high-end telefoons hebben een display met een hoge Quad-HD-resolutie, de Moto G4 Plus is voorzien van een display met Full-HD-resolutie. Het verschil tussen het scherm van de G4 Plus en die van high-end-smartphones is dus bijna niet te zien. Nu.nl vindt dat de G4 Plus meer weg heeft van een phablet. Dit komt mede door het grotere scherm. Een phablet is namelijk een kruising tussen een smartphone en een tablet. De smartphone-kenners van Androidworld vinden het opvallend is dat de speakergrill iets dieper in het toestel ligt en dat de randen van de vingerafdrukscanner iets boven het toestel uitsteken. Dit is een zichtbaar verschil met de Moto G. De vingerafdrukscanner van de Moto G4 Plus komt erg goed uit de verf, deze reageert snel. Phone Arena benadrukt in zijn review dat de scanner tot wel vijf vingerafdrukken onthoudt en je de Moto G4 Plus unlockt in maar liefst 0,75 seconde. In een oogwenk ontgrendel je dus veilig je telefoon.

Hardware

De Moto G4 presteert volgens Nu.nl prima voor zijn klasse. Voor zware games is de G4 Plus niet echt geschikt, maar dankzij de Snapdragon 617-processor en 2 GB werkgeheugen kun je er wel gewone games op spelen. Verder is de Moto G4 Plus uitgerust met 16 GB opslagruimte. De opslagruimte is uit te breiden met een microSD-kaart. Extra handig is dat Lenovo een deal heeft gesloten met Google, zodat je twee jaar lang onbeperkt foto’s in hoogwaardige kwaliteit opslaat met Google Foto’s.

Prima accuduur

Hoewel het toestel dunner is dan zijn voorgangers, hebben de makers de Moto G4 Plus wel voorzien van een krachtige accu. Android World heeft de batterij van de G4 Plus een dag uitgebreid getest. Hierbij hield de accu het van 6:45 uur tot 22:30 uur makkelijk vol en had zelfs nog reserve over. Dankzij Quick Charge is de Moto G4 Plus volgens Phone Arena met 15 minuten oplaadtijd tot wel zes uur te gebruiken.

Onovertroffen camera

De camera van de G4 Plus is ook zeker het benoemen waard. Met de 16-megapixelcamera maak je uitstekende foto’s. Android World noemt de camera van de Moto G4 Plus zelfs onovertroffen voor een budgetsmartphone!

Toptelefoon voor een topprijs

De Moto G4 Plus laat zien dat je geen honderden euro’s hoeft uit te geven voor een goede smartphone. Nu.nl stelt zelfs dat er voor de prijs van een Moto G4 geen betere telefoon te koop is. Phone Arena noemt de Moto G4 Plus ‘een midranger met een zeer geschikte processor, een veelbelovende camera en die erg lekker in de hand ligt’. Ook enthousiast geworden over de Moto G4 Plus? Kijk hier voor de scherpste aanbiedingen. Wie weet heb jij dit mooie toestel binnenkort in huis!

Bronnen: Nu.nl, Androidworld, PC Advisor, Phone Arena

Meer nieuws over: