‹ Alle nieuwsberichten

Lenovo toont buigbare smartphone en tablet

Lenovo toont buigbare smartphone en tablet

Vorige week schreven we al over de mogelijke komst van buigbare Samsung-smartphones. Op het Lenovo Tech World-evenement heeft Lenovo aangekondigd te werken aan buigbare telefoons en tablets en liet daar ook prototypes zien.

Het Chinese bedrijf kondigde op zijn jaarlijkse evenement twee producten aan: de Cplus en de Folio. De eerstgenoemde is een smartphone met een 4,35-inchbeeldscherm. Doordat de telefoon buigbaar is, kan je deze ook als armband dragen. Zo zou je je telefoon altijd voor handen hebben. Het tweede apparaat dat Lenovo presenteerde is de Folio, een 7.8-inchtablet die je kan dubbelklappen tot een 5.5-inchsmartphone. Hoewel beide schermen een resolutie van 1920x1440 pixels hebben, zijn we nog wel een beetje sceptisch over de kwaliteit. Het scherm van de producten was behoorlijk beschadigd, waarschijnlijk door de vele demonstraties.

Beide apparaten zijn prototypes en dus (nog lang) niet klaar voor productie. Lenovo sprak op het congres de verwachting uit binnen nu en vijf jaar buigzame producten te kunnen verkopen. Volgens CTO Peter Hortentius van Lenovo is het niet mogelijk om binnen twee jaar de buigbare smartphones al op de markt te brengen. Eerder kondigde Samsung wel aan in 2017 al buigbare telefoons te willen maken. Het grote verschil tussen de concepten van Samsung en de prototypes van Lenovo is de manier waarop het scherm buigt. Bij de schermen  van Lenovo zou het echt om flexibele, buigbare schermen gaan. Samsung zou zich daarentegen meer richten op vouwbare producten, waarbij de displays minder flexibiliteit vragen. 

Bron:Tweakers