‹ Alle nieuwsberichten

Hoe overleef ik een festival? Een smartphone-survivalgids!

Hoe overleef ik een festival? Een smartphone-survivalgids!

Samen met de zomer is ook een bomvol festivalseizoen alweer begonnen! Om samen met je telefoon je festival goed door te komen, zetten wij hier enkele tips voor je op een rijtje.

Maak screenshots

Wanneer je met enkele tienduizenden mensen op een kluitje zit, kan het zijn dat je telefoonnetwerk nogal wat problemen heeft qua bereik. Hierom is het handig om altijd vooraf screenshots te maken van belangrijke informatie. Zo ben je niet afhankelijk van je dataverbinding om bijvoorbeeld je route te checken. Ook heb je zo bijvoorbeeld altijd je blokkenschema bij de hand, waardoor je precies weet wanneer je naar welk podium moet sprinten. Zo hoef je niet iedere dag een nieuw festivalblaadje op te zoeken, nadat je die van de dag ervoor wederom op magische wijze bent kwijtgeraakt. Daarnaast gaat je batterij zo een stuk langer mee! Het maken van screenshots is bovendien erg handig voor festivals in het buitenland. Hierdoor vind je bijvoorbeeld gewoon je weg over het Sziget-eiland, zonder dat je met torenhoge roaming-kosten uit Hongarije komt te zitten!

Zorg voor de juiste accessoires

Ze zeggen wel dat accessoires de outfit maken, maar voor een telefoon geldt dit des te meer. Om ervoor te zorgen dat je je festivaldagen optimaal beleeft, zijn er enkele handige accessoires voor je telefoon. Met stip op één staat natuurlijk een extra batterij. Of je nu een verwisselbare accu hebt, of een powerbank – dat beetje extra power helpt je om de dagen door te komen. Op veel festivals, zoals Lowlands en Best Kept Secret vind je tegenwoordig ook speciale oplaadpunten. Hier is je toestel tegen betaling op te laden. Pinkpop pakt het net anders aan: zij bieden een draagbare lader! Komend weekend laden Pinkpop-gangers dus gewoon hun telefoons op terwijl ze staan te feesten bij de Red Hot Chili Peppers, Kygo of De Staat.

Een accessoire dat je over het algemeen thuis mag laten is daarentegen de selfiestick. Natuurlijk maak je hiermee mooiere foto’s van je favoriete optredens, maar de mensen achter je kijken dan continu tegen je selfiestick aan. Hierom zijn deze handige verlengstukken op veel festivals niet toegestaan. Toch een extra hulpstukje mee voor perfecte foto’s? Voor LG G5-gebruikers is er bijvoorbeeld de LG 360 Cam mee! Hiermee maak je in een handomdraai perfecte panoramafoto’s, die je bovendien thuis in Virtual Reality kunt terugkijken.

Ten slotte raden we je aan om een stevige, bij voorkeur waterdichte hoes voor je telefoon te regelen. In combinatie met een simpele screenprotector is jouw telefoon straks goed beschermd tegen de festivalmodder en de traditionele festivalstortbui. Een goedkoop alternatief is om een hersluitbaar boterhamzakje om je telefoon te doen. Simpel én effectief!

Toch iets loos?

Natuurlijk kan het zijn dat er toch iets misgaat. Je bent immers met duizenden mensen tegelijk één groot feest aan het vieren, wat de nodige onvoorspelbaarheid oplevert – helemaal als niet iedereen koosjere bedoelingen heeft. Een slimme tip is daarom om vooraf je telefoon goed te beveiligen. Op recentere Android-telefoons en iPhones heb je namelijk de mogelijkheid om je telefoon te tracken in het geval van diefstal. Zo heb jij je telefoon snel weer terug! Om daarnaast te voorkomen dat je je pasjes of consumptiebonnen kwijtraakt is het een handig idee om deze tussen je hoesje en je telefoon te stoppen. Zo houd je samen met je telefoon al je belangrijkste zaken bij de hand. Ten slotte is het handig om de achtergrond van je vergrendelscherm te veranderen naar een contactnummer voor noodgevallen. Mocht dan je kwijtgeraakte telefoon met een beetje geluk gevonden worden door een vriendelijke festivalvierder, dan is de kans een stuk groter dat je deze terugkrijgt. Het handigst is om in de Memo-app op jouw telefoon een notitie te maken en deze vervolgens middels een screenshot als achtergrond in te stellen.

Of je nu komend weekend op Pinkpop je feestje viert, of in augustus op Lowlands te vinden bent – met deze handige tips komt je smartphone in elk geval je festival door. Nu jij zelf nog!

Meer nieuws over: