‹ Alle nieuwsberichten

De terugkeer van de flip-phone? Samsung komt waarschijnlijk met vouwbare telefoondisplays!

De terugkeer van de flip-phone? Samsung komt waarschijnlijk met vouwbare telefoondisplays!

Volgens ingewijden gaat Samsung tijdens het Mobile World Congress in februari 2017 zijn eerste opvouwbare smartphones met buigbare displays aankondigen. 

Opklapbare telefoons waren in 2008 één van de coolste hebbedingen, maar sindsdien zijn ze een groot deel van hun populariteit kwijtgeraakt aan platte smartphones. Maar Samsung lijkt nu de flip phone nieuw leven in te blazen met een bijzondere twist: buigbare schermen! De Koreaanse telefoongigant kondigt in 2017 volgens de geruchten twee smartphones aan binnen een nieuwe Galaxy X-lijn die van deze technologie gebruikmaken.

In januari 2013 kondigde Samsung zijn buigbare schermtechnologie voor het eerst aan. Sindsdien hebben we dit gezien in onder andere de Samsung Galaxy S6 Edge en S7 Edge. Nu gaat Samsung echter een stapje verder: niet de rand van het scherm, maar het volledige display is flexibel. Volgens de laatste geruchten krijgen de twee Galaxy X-telefoons beiden een revolutionaire vorm. De eerste smartphone ziet eruit als een soort poederdoos: klein, compact en handig open te vouwen. Voor degenen die er altijd al van droomden om een Compowder à la Totally Spies te hebben dus de ultieme smartphone.

Daarnaast introduceert Samsung waarschijnlijk een vouwbare kruising tussen een smartphone en een tablet. Dit toestel is vouwbaar als een boek en werkt in opgevouwen stand als een gewone 5-inchsmartphone. Wanneer je het toestel echter openvouwt, beschik je opeens over een 8-inchtablet. Samsung heeft ook in 2013 al een teaser getoond waarin je een idee krijgt hoe dit werkt. In deze video zie je precies hoe zo’n vouwbare telefoon er misschien uit komt te zien.

Het duurt in elk geval nog een halfjaar tot Samsung deze smartphones aankondigt. Over de afgelopen jaren zijn deze buigbare smartphones top secret geweest, maar hoe dichterbij 2017 komt, hoe meer leaks we verwachten. Uiteraard houden wij alles voor je in de gaten. Blijf voor je dagelijkse dosis smartphonenieuws dus gewoon Belsimpel.nl checken!

Bronnen: Bloomberg Technology, Phone Arena en The Verge

Meer nieuws over: