Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Direct relevante informatie ontvangen, dankzij uitbreiding Google Now on Tap

Direct relevante informatie ontvangen, dankzij uitbreiding Google Now on Tap
Donderdag 02 juni 2016

Android-gebruikers opgelet. Google Now on Tap voegt een contextuele zoekfunctie toe aan al je apps. Dit zorgt ervoor dat je alléén relevante informatie ontvangt, en dat in een oogwenk! Je telefoon haalt namelijk context uit wat je op dat moment aan het doen bent, en geeft je direct de benodigde informatie. Zo heb je dus nooit meer ellenlange zoektochten op Google met vage termen.

Heb je ook wel eens meer informatie willen krijgen over iets wat je op dat moment ziet? Bijvoorbeeld van een gebouw of een poster? Om dat te gaan Googlen kan een heel werk zijn. Maar met de nieuwe uitbreiding van Google Now on Tap ben je niet langer eindeloos zoektermen aan het invoeren. Je richt voortaan je camera op het object, geeft de opdracht om te zoeken, et voilà! Op je beeldscherm verschijnen allemaal zoekresultaten met meer informatie. Je hoeft hierbij niet eens daadwerkelijk een foto te maken.

In chat-gesprekken kan de nieuwe functie ook heel handig zijn. Bijvoorbeeld om snel even muziek op te zoeken van de band waar de ander het over heeft. Of om snel even de trailer van de film te bekijken waar je vriend heen wil. Je kunt namelijk ook aangeven wat voor soort zoekresultaten je wilt ontvangen. Je kiest bijvoorbeeld uit facebook- of twitter-pagina’s, youtube-filmpjes of gewone Google-zoekresultaten.

Ook erg handig is dat je nu met Google Now on Tap ook tekst in screenshots en afbeeldingen kunt selecteren. Zo heb je dus helemaal zelf in de hand waar je meer informatie over aanvraagt en ontvang je alleen relevante informatie. Dit is vooral erg handig als je alleen informatie wilt over een bepaald onderdeel van een langere tekst.

Je gebruikt Now on Tap door in de app of op de pagina waar je meer informatie over wilt, langer de home-knop ingedrukt te houden. Android Now on Tap zit ingebouwd in Android 6.0 Marshmallow en hoger.

Bronnen: Tabletsmagazine, Tweakers, The Verge

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl