‹ Alle nieuwsberichten

Direct relevante informatie ontvangen, dankzij uitbreiding Google Now on Tap

Direct relevante informatie ontvangen, dankzij uitbreiding Google Now on Tap

Android-gebruikers opgelet. Google Now on Tap voegt een contextuele zoekfunctie toe aan al je apps. Dit zorgt ervoor dat je alléén relevante informatie ontvangt, en dat in een oogwenk! Je telefoon haalt namelijk context uit wat je op dat moment aan het doen bent, en geeft je direct de benodigde informatie. Zo heb je dus nooit meer ellenlange zoektochten op Google met vage termen.

Heb je ook wel eens meer informatie willen krijgen over iets wat je op dat moment ziet? Bijvoorbeeld van een gebouw of een poster? Om dat te gaan Googlen kan een heel werk zijn. Maar met de nieuwe uitbreiding van Google Now on Tap ben je niet langer eindeloos zoektermen aan het invoeren. Je richt voortaan je camera op het object, geeft de opdracht om te zoeken, et voilà! Op je beeldscherm verschijnen allemaal zoekresultaten met meer informatie. Je hoeft hierbij niet eens daadwerkelijk een foto te maken.

In chat-gesprekken kan de nieuwe functie ook heel handig zijn. Bijvoorbeeld om snel even muziek op te zoeken van de band waar de ander het over heeft. Of om snel even de trailer van de film te bekijken waar je vriend heen wil. Je kunt namelijk ook aangeven wat voor soort zoekresultaten je wilt ontvangen. Je kiest bijvoorbeeld uit facebook- of twitter-pagina’s, youtube-filmpjes of gewone Google-zoekresultaten.

Ook erg handig is dat je nu met Google Now on Tap ook tekst in screenshots en afbeeldingen kunt selecteren. Zo heb je dus helemaal zelf in de hand waar je meer informatie over aanvraagt en ontvang je alleen relevante informatie. Dit is vooral erg handig als je alleen informatie wilt over een bepaald onderdeel van een langere tekst.

Je gebruikt Now on Tap door in de app of op de pagina waar je meer informatie over wilt, langer de home-knop ingedrukt te houden. Android Now on Tap zit ingebouwd in Android 6.0 Marshmallow en hoger.

Bronnen: Tabletsmagazine, Tweakers, The Verge

Meer nieuws over: