‹ Alle nieuwsberichten

Help! Ik word overspoeld met meldingen van Facebook

Help! Ik word overspoeld met meldingen van Facebook

Ken je dat? Je hebt je eigen persoonlijke Facebookprofiel, je beheert daarnaast ook nog een groepspagina met je buren of studiegroep en je bent paginabeheerder van de bedrijfspagina van je werk. Dat betekent dat je iedere dag overspoeld wordt met tientallen meldingen over activiteiten op Facebook. Activiteiten van je vrienden, maar ook iedere like of reactie op een bericht op de pagina van je werk. 

Hoewel het misschien fijn is om overal van op de hoogte te zijn, wil je ook een beetje rust op je Facebookpagina. Wij zochten voor je uit hoe je al deze meldingen uit zet.

Facebook geeft aan dat je meldingen niet helemaal kunt uitschakelen, maar je wel kunt instellen waarvan je op de hoogte wilt blijven. Facebook maakt namelijk onderscheid tussen verschillende soorten meldingen:

  • Rode meldingen: zijn meldingen die worden weergegeven in de rechterbovenhoek van je Facebookpagina. Dit zijn de rode vakjes met het aantal meldingen dat je hebt ontvangen. 
  • E-mailmeldingen: zijn meldingen die je in je mailbox ontvangt.
  • Pushmeldingen: zijn updates op je telefoon die worden weergegeven wanneer je Facebook niet actief gebruikt.
  • Sms-meldingen: deze ontvang je alleen op je telefoon en dit zijn updates van Facebook die je via sms ontvangt.

Als je deze allemaal aan hebt staan dan ben je wat ons betreft een ware koning van de Facebook-meldingen! Maar we helpen je graag om het aantal meldingen die jij ontvangt te verminderen.

Instellen waarvan je meldingen ontvangt

Er zijn verschillende manieren waarop je instellingen voor meldingen aanpast. Facebook maakt het je niet heel makkelijk om deze meldingen uit te zetten, maar we leggen twee opties uit. Wanneer je op je eigen persoonlijke profielpagina naar instellingen gaat, zie je aan de  linkerkant van je scherm een rijtje met de opties:

  • Algemeen
  • Beveiliging
  • Privacy
  • Meldingen

Klik hier op ‘Meldingen’ om de instellingen voor meldingen via Facebook, E-mail, Desktop en SMS-bericht aan te passen. Klik bij ‘Op Facebook’ op bewerken en je wordt doorverwezen naar een nieuwe pagina met allerlei opties. Zoek hier het kopje ‘Pagina’s die je beheert’ op en klik op bewerken. Zoek vervolgens de bedrijfspagina op waarvan je de meldingen wilt uitschakelen en zet deze op ‘Uit’. Nu ontvang je helemaal geen meldingen meer over activiteiten, reacties en likes op de pagina van je werk. 

Instellen meldingen op bedrijfspagina

Wil je van een aantal activiteiten op je Facebookpagina wél een melding ontvangen, dan kun je dit per soort melding instellen. Dit doe je door naar je bedrijfspagina te gaan en in de balk rechtsboven op instellingen te klikken. Ook nu krijg je van Facebook aan de linkerkant van je scherm verschillende opties. Kies hier voor ‘Meldingen’ in de linker menubalk. Nu bepaal je zelf over welke activiteiten je meldingen blijft ontvangen en welke activiteiten je uitschakelt. Hier kan je ook SMS-berichten en e-mails uit- of aanzetten. 

Zo, nu kun je lekker genieten van een weekend zonder overbodige meldingen!

Bron: Facebook

Meer nieuws over: