‹ Alle nieuwsberichten

Google I/O 2016: Google komt met een eigen versie van Facetime en WhatsApp

Google I/O 2016: Google komt met een eigen versie van Facetime en WhatsApp

Android-liefhebbers opgelet! Eerder deze week bespraken we al een aantal geruchten over wat Google zou gaan presenteren op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Gister was het dan zover, de zoekmachinegigant kwam met een hele waslijst aan nieuwe snufjes. Wij keken live mee en bespreken hier de meest interessante aankondigingen!

Allo en Duo

Google gaat de concurrentie aan met Facetime en WhatsApp. Het bedrijf lanceert deze zomer Allo, zijn eigen slimme berichten-app, en Duo, een app waarmee je kunt videobellen. Zoals je gewend bent van chat-apps, kun je ook met Allo makkelijk berichten naar elkaar versturen. Allo stelt je in staat om zelfs te chatten met de nieuwe digitale assistent van het bedrijf, Google Assistant. Door @google te typen roep je de digitale assistent op. Zo vraag je makkelijk en snel of Google bijvoorbeeld een reservering voor je plaatst bij je favoriete restaurant. Heb je even niks te doen, dan speelt Google Assistent graag een spelletje met je in de chat-app. Allo maakt gebruik van de Smart-Reply-functie. Dit houdt in dat de app leert van de antwoorden die je geeft. Allo geeft je dan een keuze uit drie antwoorden om mee te reageren en zo verstuur je met één druk op de knop een berichtje naar je familie, vrienden of kennissen. Handig als je even niet in staat bent om snel te antwoorden.

Googles tegenhanger van WhatsApp beschikt ook over een incognito-modus met end-to-end-encryptie. Dit betekent dat je kunt bepalen of berichten na een bepaalde tijd voor altijd moeten verdwijnen. Met de incognito-modus kun je instellen dat notificaties alleen de naam van degene laat zien die jou een berichtje stuurt, in plaats van het hele bericht. Handig als je op een verjaardag bent en je niet wilt dat je familie alle berichten van je vrienden voorbij zien komen.

Hoewel Googles nieuwe app Duo veel weg heeft van Apples videobel-app Facetime, is Duo uitgerust met de functie ‘Knock Knock’. Zo zie je direct wie er aan de andere kant van de lijn is, nog voordat je hebt opgenomen. Google highlight vooral de goede videokwaliteit waarmee je kan videobellen. Nog voordat je hebt opgenomen heb je al haarscherp beeld, zelfs als je internetverbinding niet zo snel is. Zo heb je nooit meer last van slecht beeld.

Beide apps komen deze zomer uit. Heb je geen Android-telefoon? Geen zorgen, Google zorgt ervoor dat je ook met je iPhone gebruik kan maken van deze apps.

Android N

Google update automatisch alle geschikte Android-smartphones naar zijn nieuwste besturingssysteem Android N. Over de naam is nog niks bekend gemaakt, maar we kunnen je wel alvast vertellen dat Android N is uitgerust met een virtual-reality-modus. Google heeft de software dusdanig geoptimaliseerd dat het bedrijf in staat is om je een goede VR-ervaring te bieden op je smartphone.

Naast VR heeft Google goed nagedacht over ruimtebesparing op je Android-smartphone. Met het nieuwe besturingssysteem installeer je apps tot 75% sneller en nemen je apps bijna de helft minder opslagruimte in beslag. Zo wordt je smartphone energiezuiniger, waardoor je nog langer kan genieten van je toestel. Laat je oplaadsnoer binnenkort maar thuis.

Bronnen: Tweakers en Android Planet.

Meer nieuws over: