‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 18 2016

Het laatste telecomnieuws van week 18 2016

Je arm als smartwatchdisplay, zelfverwijderende berichten in Facebook Messenger en nieuwe Samsung-gadgets op komst. Dit gebeurde er in telecomland in week 18.

Te klein smartwatch-scherm? Gebruik gewoon je arm!

Smartwatchgebruikers kennen het probleem ongetwijfeld: het scherm is klein en gebruik vereist enige gewennig. Om over typen op zo’n klein schermpje nog niet te spreken! Nu zijn er onderzoekers die erin zijn geslaagd om je smartwatch-arm als een uitbreiding van het display te gebruiken. Hiervoor heb je een ring aan de wijsvinger van je andere hand nodig en een specifiek smartwatchbandje. Deze berekent vervolgens waar je vinger zich ongeveer bevindt ten opzichte van het horloge. De ring berekent bovendien of je alleen met je vinger boven je arm zweeft, of dat je daadwerkelijk je arm aanraakt. Zo scroll je bijvoorbeeld makkelijk door contacten door over je hand te slepen, of open je je mail door een M te tekenen op je hand. Voorlopig gaat het alleen om een concept – of we deze technologie daadwerkelijk tegen gaan komen in toekomstige smartwatches, moeten we nog zien.

Bron: PhoneArena

 

Zelfverwijderende berichten in Facebook Messenger

Wanneer je Snapchat gebruikt, dan ben je al bekend met het fenomeen van verdwijnende foto’s en berichten. Nu is uit veranderingen in de code van Facebook Messenger gebleken dat ook deze sociale app zijn gebruikers die mogelijkheid gaat bieden. Hierdoor heb je mogelijkheid om bijvoorbeeld te kiezen voor berichten die slechts een minuut, of een kwartiertje zichtbaar zijn. Handig wanneer je vertrouwelijke gegevens met iemand deelt – of wanneer je niet wilt dat je o zo charmante selfies je voor eeuwig achtervolgen. De functie is voorlopig nog niet te gebruiken en wanneer deze beschikbaar wordt is niet duidelijk. We kijken er in elk geval naar uit!

 

Bron: Nu.nl

 

Op alles voorbereid met nieuwe Samsung fitnesstracker en S7 Active

De nieuwe Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn nog maar net uitgebracht, of er volgen alweer geruchten over een nieuwe variant. Het zou gaan om de S7 Active. Deze high-end smartphone is speciaal gemaakt om onder bijna alle omstandigheden te overleven. Samsung zelf heeft officieel nog niets aangekondigd, maar de geruchten worden steeds luider en nu heeft een Vietnamese website foto’s gepost waarop het apparaat te zien zou zijn. De behuizing van het nieuwe toestel is bijvoorbeeld gemaakt van rubberachtig materiaal, waardoor de telefoon schokbestendig is. Daarnaast zijn de multitask- en terug-knoppen nu niet langer capacitief, maar echt fysiek en is de batterij aanzienlijk vergroot. Hiermee houdt in elk geval je telefoon het goed uit in de wildernis. Voor de iets minder avontuurlijke actievelingen onder ons is er ook goed nieuws! Er is namelijk een nieuwe Samsung Gear Fit 2 op komst! Evan Blass heeft afbeeldingen op Twitter gezet, waarop de nieuwe fitnesstracker in drie kleuren te zien is: zwart, roze en blauw. Ook is een strakke interface zichtbaar met onder andere een klok en een stappenteller. Met deze twee topapparaten ben je voor al je intense sportsessies dus op alles voorbereid!

Bron: Tweakers 1, 2

Meer nieuws over: