‹ Alle nieuwsberichten

Google Trips – een nieuwe reisapp

Google Trips – een nieuwe reisapp

Als je op reis gaat of een weekendje weg bent, is dat natuurlijk hartstikke leuk. Iets minder leuk is alle informatie die je moet onthouden. Vluchttijden, het adres van je hotel en reserveringen zijn slechts een paar voorbeelden – en dan hebben we het nog niet eens over dingen die je wilt zien of restaurantjes waar je kunt eten. Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk tijd kunt besteden aan leuke dingen, heeft Google een oplossing bedacht: Google Trips.

Eigenlijk is het bizar dat Google nog geen reisassistent-app had, dus we zijn enorm blij dat Google Trips eraan komt. Wat doet deze app nou precies? Informatie uit je Gmail-account wordt geordend per reis, en je reizen worden weergegeven in het hoofdmenu van de app. Hier heb je dus een mooi overzicht van je afgelopen en aankomende Trips. Per Trip kun je dan alle informatie over die plek bekijken. Voorbeelden hiervan zijn reserveringen die je hebt gemaakt, bezienswaardigheden en eet- en drinkgelegenheden in de buurt, maar ook dingen die je móét weten over je plaats van bestemming. En het beste: je kunt een Trip offline beschikbaar maken, zodat je ook buiten het bereik van WiFi de info en tips kunt checken.

Prima pizza of horrorhap?

Je gegevens worden dus op één plek geordend en je krijgt ook nog eens tips over wat je kunt doen en waar je heen kunt om te eten. Uren rondlopen op zoek naar een goede eetplek of gerommel in je tas: dit is met Google Trips allemaal verleden tijd. Best wel tof: Trips gaat voornamelijk draaien op de mogelijkheid om feedback te geven. Dit varieert van feedback op de app zelf tot feedback op dingen die je hebt gedaan op je reis – was het leuk of verschrikkelijk? Zo krijgen plekken een rating, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je niet in een of ander guur eettentje terechtkomt. Wij kijken uit naar Google Trips – het is nog niet precies duidelijk wanneer de app beschikbaar is. De combinatie van het bijeenbrengen van praktische informatie en het geven van tips is wat ons betreft in ieder geval een hele goeie!

Bron: Android World