‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 15 2016

Het laatste telecomnieuws van week 15 2016

Wat er afgelopen week gebeurde in telecomland: de HTC 10 werd gepresenteerd, er wordt een case met tweede scherm ontwikkeld en er is meer nieuws rond het privacy-geschil tussen de FBI en Apple. Lees er hier meer over in ons weekoverzicht.

Introductie HTC 10

Dinsdag werd de HTC 10 geïntroduceerd. Dit vlaggenschip maakt alle verwachtingen waar, want er zijn veel verbeteringen doorgevoerd. Waar de HTC One M9 geen fysieke home-knop had, is deze op de 10 terug van weg geweest. De knop biedt plaats aan een vingerafdrukscanner, waardoor het toestel in een oogwenk ontgrendeld is. De foto’s die je met dit toestel maakt, voldoen aan de hoogste wensen. De 12-megapixelcamera is voorzien ultrapixel-technologie. Deze pixels zijn groter en vangen daardoor meer licht. Je kunt dus nóg scherpere foto’s maken in donkere omgevingen! Bovendien is de frontcamera voorzien van optische beeldstabilisatie, waardoor ook je selfies van zeer goede kwaliteit zijn. Daarbij heeft de HTC 10 een uitermate groot werkgeheugen van 4 GB. De telefoon reageert dus ontzettend snel en verwerkt veel informatie in hele korte tijd. Meer weten over de HTC 10? Lees ons uitgebreide nieuwsbericht.

 

Microsoft flex case 

Microsoft gaf deze week meer inzicht in de mogelijkheden van een nieuw flexibel hoesje die de fabrikant ontwikkelt. De cover opent als een boek en de flap werkt als een verlengstuk van je telefoon. Deze is voorzien van zeer vernieuwende technologie, waardoor het werkt als een tweede scherm. En er kan niet alleen beeld op de flap worden weergegeven; de uitbreiding helpt ook bij de besturing van je telefoon. Vooral het verbuigen geeft veel nieuwe mogelijkheden. Zo zoom je heel simpel in en uit door de bovenkant van de flap een kant op te buigen. Door omkrullen draai je het beeld. Maar er zijn nog veel meer extra mogelijkheden, namelijk de uitbreiding van het toetsenbord en lezen als op een e-reader. Lange stukken tekst lezen hierdoor ook een stuk plezieriger. Tekst wordt naar de binnenkant van de cover verplaatst door deze over het scherm van je telefoon heen te wrijven. Kortom, deze techniek zou op een revolutionaire manier verandering kunnen brengen in de manier waarop we onze telefoons bedienen. De techniek is nog in ontwikkeling en het is nog niet duidelijk wanneer deze case op de markt komt.

Bron: PhoneArena

FBI tegen Apple

Zoals we eerder al schreven is er een strijd gaande tussen de FBI en Apple. De FBI wil toegang tot een iPhone die gebruikt is door een Amerikaan die in San Bernadino het vuur opende. Bij de schietpartij kwamen veertien mensen om het leven en raakten 21 mensen gewond. Apple weigert de iPhone te ontgrendelen omdat dit de privacy van iPhone-gebruikers aantast. Nu heeft de FBI tóch het toestel weten te ontgrendelen, zonder medewerking van Apple. Het is nog onduidelijk hoe de FBI dit precies voor elkaar heeft gekregen. Waarschijnlijk heeft de inlichtingendienst hiervoor een groep hackers betaald. De ontgrendelingstechniek werkt alleen op oudere toestellen, zoals de iPhone 5C van deze man. Op het toestel is tot nu toe nog geen bruikbare informatie gevonden.

Bron: Volkskrant en NU.nl