‹ Alle nieuwsberichten

Gemakkelijk op je smartphone met iDEAL betalen

Gemakkelijk op je smartphone met iDEAL betalen

Je kan vanaf vandaag iDEAL-betalingen uitvoeren op je smartphone met QR-codes. Zo maak je meteen een bedrag over na een etentje met je familie of verreken je meteen de drankjes tijdens een borrel met vrienden.

Voor Android en iOS heeft Currence een betaal-app voor iDEAL gemaakt. Met deze applicatie maak je gemakkelijk geld over door middel van het scannen van een QR-code. Op deze manier kan je altijd en overal geld overmaken. Bijvoorbeeld als iemand je lunch heeft voorgeschoten tijdens de pauze, of als de bezorger met je avondeten voor de deur staat. De QR-codes kunnen overal toegepast worden. Je kunt ze scannen vanuit facturen, tv-schermen of vanaf andere smartphoneschermen. Om het veilig te houden kunnen iDEAL-betalingen alleen vanuit de app zelf opgestart worden. 

Niet alleen is dit handig voor jou als klant, ook bedrijven kunnen dit nuttig toepassen. Via een online iDEAL-QR-generator kunnen bedrijven QR-codes aanmaken. Als ze deze vervolgens naar klanten sturen, kan de betaling eenvoudig worden voldaan. Uiteindelijk zullen restaurantrekeningen, collectebussen, winkelruiten en papieren facturen de codes ook ondersteunen.

De app is beschikbaar voor Android (vanaf versie 4.0.3) en iOS (vanaf versie 8.0).

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: