‹ Alle nieuwsberichten

Apple Pay op mobiele websites wordt eindelijk waarheid

Apple Pay op mobiele websites wordt eindelijk waarheid

Binnen een seconde je betaling goedkeuren door je vingerafdruk te scannen? Apple maakt het binnenkort mogelijk met Apple Pay!

Apple kondigt aan dit jaar nog Apple Pay beschikbaar te maken op mobiele websites. Dit is een heel handige feature waar al langer over wordt gespeculeerd, maar nu lijkt het dan eindelijk zo ver te zijn. Met Apple Pay hoef je bij een aanschaf op een mobiele website, alleen maar je vingerafdruk te scannen om de betaling te autoriseren. Bronnen zeggen dat deze manier van betalen nog voor het grootste shop-seizoen van het jaar te gebruiken zal zijn.

Er was ook sprake van het toegankelijk maken van deze manier van betalen voor de desktop-versies van webwinkels. Dit heeft alleen meer voeten in de aarde, omdat computers en laptops (nog) niet voorzien zijn van vingerafdrukscanners. Wellicht wil het bedrijf uit Cupertino Apple Pay ook direct voor deze websites beschikbaar gaat maken. Dan zal de uitrol van deze nieuwe functie dus nog wat langer op zich laten wachten. Voorlopig zijn er alleen concrete plannen voor het implementeren van deze functie in mobiele websites die geopend zijn in Apples eigen browser, Safari. Deze is namelijk geïntegreerd met iOS, Apples besturingssysteem.

Met het invoeren van Apple Pay zet deze mobiele betalingsrevolutie zich gestaag voort. Of concurrenten Android Pay en Samsung Pay zich ook zullen wagen aan deze technologie is nog niet bekend. Apple doet zijn titel als innovator in elk geval weer eer aan!

Bron: GSMArena

Meer nieuws over: