‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 11 2016

Het laatste telecomnieuws van week 11 2016

Gelekte specificaties van de Huawei P9, nieuws in de rechtszaak van de FBI tegen Apple en Windows 10 eindelijk beschikbaar voor oudere toestellen! Dit gebeurde er in telecomland in week 11.

Specificaties Huawei P9, P9 Max en P9 Lite gelekt

Al tijden kijken we uit naar de release van de Huawei P9. Dit toestel zal op 6 april gepresenteerd worden. Tot onze grote vreugde werden deze week al een aantal specificaties van de P9 gelekt. Zo zal de telefoon een 5.2-inchbeeldscherm hebben, een 12-megapixelcamera, een 5-megapixel frontcamera en 3 GB werkgeheugen. De pijlsnelle Kirin 950-processor, ontwikkeld door Huawei zelf, zal deze telefoon waarschijnlijk zelfs tot een van de snelste Android-toestellen op de markt maken! De Huawei Max zal een super groot scherm, van 6.2-inch, hebben. En met een werkgeheugen van 4 GB is deze telefoon een echte krachtpatser. De Huawei Lite heeft een 5-inchbeeldscherm, 2 GB werkgeheugen, een primaire camera van 12 megapixels en een frontcamera van 5 megapixels. Ook bevestigt deze informatie op alle drie de toestellen de toepassing van een dual-camera, mét Optical Image Stabilization!

Bron: GSMArena

Amerikaanse hof dreigt iOS-broncode te forceren

Naar aanleiding van een rechtszaak tegen een van de schutters van het bloedbad in San Bernardino, is de FBI een rechtszaak begonnen tegen Apple. De FBI wil namelijk de informatie in de iPhone van de verdachte inzien. Apple weigert de beveiliging van de telefoon te verbreken, omdat dit grote gevolgen heeft voor de veiligheid van iPhone-gebruikers. Veel smartphone-gebruikers volgen deze rechtszaak dus op de voet. De zaak staat extra in de belangstelling omdat het ook grote gevolgen kan hebben voor andere rechtszaken. Het Amerikaanse ministerie van Justitie dreigt nu met het opeisen van de broncode van iOS. Hiermee kan de FBI zelf een programma schrijven, wat alle mogelijke ontgrendelingscodes probeert, totdat de telefoon ontgrendeld is. Of het ministerie daadwerkelijk van plan is deze broncode op te eisen wordt in twijfel getrokken, maar het geeft wel aan dat het menens is.

Bron: Nu.nl

Windows 10 nu voor oudere apparaten

Microsoft heeft aangekondigd te beginnen met het updaten van oudere toestellen naar Windows 10. Dit geldt voor alle telefoons die op dit moment op Windows Phone 8.1 draaien. De update-datum zal niet voor ieder toestel hetzelfde zijn, maar dat je hem binnenkort kunt verwachten is zeker! Om de update te krijgen download je de Microsoft’s UpdateAdvisor uit de Windows Store, waarin je de Windows 10 upgrade toestaat op je telefoon. Kijk vervolgens onder instellingen bij je telefoon updates, waar je een melding zult zien zodra de update beschikbaar is voor jouw telefoon! Op zoek naar een goede deal voor een telefoon die al draait op Windows 10? Bij deze Lumia 950 krijg je namelijk een draadloze oplader cadeau!

Bron: GSMArena

Meer nieuws over: