‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 10 2016

Het laatste telecomnieuws van week 10 2016

Een nieuwe versie van Android, nieuws over de iPhone 7, de Samsung Z1 in Europa en waarom je nooit meer voicemails moet inspreken: je leest het in het Belsimpel.nl weekoverzicht. De laatste nieuwtjes uit de telecomwereld voor jou op een rij!

Previewversie Android N

Google heeft veel eerder dan verwacht de nieuwe versie van Android geïntroduceerd. Android N is door Google beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. De opvolger van Android Marshmallow is nu alleen in deze vorm beschikbaar op verschillende Nexus-toestellen. Wanneer Android N definitief uitkomt is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk is dit pas in het najaar. Met een speciaal bètaprogramma kun je ook als gewone gebruiker een indruk krijgen van Android N. Dit gaat natuurlijk wel om een versie van het besturingssysteem die nog niet af is en stabiliteit is dan ook niet gegarandeerd! Android N is verbeterd op het gebied van multitasking, notificaties, energiezuinigheid en app-machtigingen.

Bronnen: GSMinfo, Android Planet

Grotere cameramodule voor de iPhone 7?

Het duurt nog wel even voordat de iPhone 7 wordt aangekondigd, maar zoals altijd zijn er wel al talloze geruchten. Deze week werd al duidelijk dat de compacte iPhone 5SE aankomende maandag wordt geïntroduceerd. Terwijl we daar vol spanning op wachten, gaan ook de geruchten over de iPhone 7 door. De foto hiernaast zou een vroege schets van de nieuwe telefoon zijn. Je ziet dat er, vergeleken met de iPhone 6S, behoorlijk meer ruimte voor de camera is opengelaten. Uiteraard hoor je het meteen van ons als er meer nieuws is over de iPhone 7!

Bronnen: GSMinfo, GSMarena

Samsung Z1 mogelijk naar Europa

Het lijkt erop dat Samsung dit jaar een nieuwe versie van de Z1 uitbrengt in Europa. De telefoon zou, net als de vorige Z1, op Tizen draaien: Samsungs eigen besturingssysteem. Dit kán betekenen dat Samsung zich in de toekomst meer wilt focussen op de ontwikkeling van Tizen. De eerste versie van de Z1 en andere modellen met Tizen zijn tot nu toe nog niet eerder uitgebracht in Europa. De meeste smartphones van de Koreaanse fabrikant zijn uitgerust met Android, bijvoorbeeld de recent uitgebrachte Galaxy S7 en S7 Edge. Over eventuele specificaties van de nieuwe Z1 is nog vrijwel niks bekend.

Bron: SamMobile

Stop maar met voicemails inspreken

Spreek je nog wel eens iemands voicemail in? Grote kans dat je bericht verloren raakt. Minder dan de helft (47%) van de Nederlanders beluistert nog wel eens berichten op zijn of haar voicemail, terwijl slechts 20 procent de functie daadwerkelijk heeft uitgeschakeld. Vooral onder jongeren blijkt het gebruik van de voicemail drastisch terug te lopen, terwijl zij het meest laks blijken te zijn met het uitschakelen van de voicemail. Uit onderzoek van telecompaper.com blijkt dat 69 procent van de Nederlanders die een voicemail te pakken krijgt direct ophangt. Gewoon een appje sturen dus!

Bron: telecompaper