‹ Alle nieuwsberichten

Eerste bèta-versie Android N gelanceerd

Eerste bèta-versie Android N gelanceerd

Op 9 maart stelde Google opeens Marshmallow’s opvolger, Android N, beschikbaar voor de laatste Nexus-toestellen. Hier vind je een overzichtje van de interessantste updates tot nu toe!

Van Android Lollipop naar Marshmallow hadden we al een interessant stel nieuwe trucjes. Nu we langzaamaan meer te zien krijgen van Android N, lijkt het erop dat we weer een hoop leuks kunnen verwachten van Googles nieuwe besturingssysteem! Interessante nieuwe mogelijkheid is om direct vanuit de notificatiebalk te kunnen reageren op inkomende berichten. Zo hoef je niet volledig van app te switchen om snel te antwoorden op bijvoorbeeld een uitnodiging. Een andere belangrijke vernieuwing is de ondersteuning voor split-screen multitasken. Dit houdt in dat je twee apps tegelijkertijd gebruikt in twee verschillende schermen. Eigenaren van Samsung-smartphones, Apple iPads en Windows 10-toestellen zijn al bekend met dit principe. Nu volgt ook Android door deze feature standaard beschikbaar te maken in de nieuwe versie van Android! Het laatste nieuwe handigheidje is de zogenaamde Night Mode. Dit zorgt ervoor dat je display rond zonsondergang een warmere toon krijgt. Hierdoor belast je je ogen een stuk minder wanneer je ’s avonds je telefoon langer gebruikt!

Andere verbeteringen zijn er bijvoorbeeld voor Doze en het instellingenmenu. Doze is geïntroduceerd met Android Marshmallow en is erop gericht om je batterijduur te optimaliseren. Dit gebeurt door allerlei processen op een laag pitje te zetten wanneer je je telefoon niet gebruikt. In Android N is Doze geoptimaliseerd om nog sneller te herkennen wanneer je niets doet met je smartphone. Daarnaast is het menu voor al je instellingen een stuk overzichtelijker geworden. In deze nieuwe versie hebben alle instellingen namelijk een klein stukje tekst onder hun kopje in het hoofdscherm. Zo heeft het kopje voor je opslag bijvoorbeeld een regeltje over de resterende opslagruimte. Hierdoor zie je in één oogopslag de belangrijkste informatie over je instellingen!

Het is nog niet eerder gebeurd dat Google al zo vroeg in het proces een bèta-versie van een nieuw besturingssysteem beschikbaar stelt. Naar eigen zeggen is dit om feedback van partners en derde partijen beter te kunnen verwerken. Hierdoor optimaliseert Google de Android-integratie voor allerlei apps en telefoonmerken. Voorlopig is de nieuwe versie alleen beschikbaar voor Googles eigen Nexus-telefoons. Bezitters van de Nexus 6, 5X, 6P, 9, Player en Pixel C kunnen deze testversie al downloaden via Android’s nieuwe Beta Program. Of binnenkort ook bezitters van de Nexus 5 met Android N aan de slag kunnen, is nog niet bekend.

Er zijn ook een paar dingen die we nog niet weten, zoals wanneer deze nieuwe Android-versie uitkomt. Ook blijft het voorlopig gissen naar waar die mysterieuze N precies voor staat. Belsimpel.nl zit in elk geval bovenop het nieuws, dus houd de website in de gaten voor toekomstige updates. Wil je graag zelf aan de slag met deze spiksplinternieuwe versie van Android? Bekijk dan aanbiedingen voor bijvoorbeeld de LG Nexus 5X, of de Huawei Nexus 6P!

Meer nieuws over: