‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 8 2016

Het laatste telecomnieuws van week 8 2016

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Toptoestellen MWC 2016

Fabrikanten hebben alles uit de kast getrokken voor Mobile World Congress dit jaar. Er is keuze te over als je op zoek bent naar een nieuw toptoestel! Samsung heeft de Galaxy S7 en S7 Edge gepresenteerd. Een paar interessante features van deze toestellen zijn de stof- en waterbestendigheid, de terugkeer van een SDkaart-slot, een camera die ook geweldig werkt bij weinig licht en grotere accu's. We hebben trouwens een leuke actie met de S7 en S7 Edge lopen: bestel binnen de periode van 21 februari tot 10 maart 2016 één van deze twee toppers en je krijgt er een Gear VR lite bij. LG heeft ook een flinke indruk bij ons achtergelaten met de presentatie van de toch wel futuristische LG G5. Het toestel is uit te breiden: zo kun je voor een grotere accu of een cameramodule kiezen. Er zitten twee hoofdcamera's op de G5, die samen kunnen werken om groothoekfoto's te maken. Ten slotte heeft Sony iedereen flink verrast met een hele nieuwe lijn toestellen: de Xperia X-serie, die de Z-lijn moet gaan vervangen. Het paradepaardje hiervan is de X Performance. Dit toestel kun je zien als de opvolger van de Z5.

 

Andere toffe aankondigingen MWC 2016

Dit is nog niet alles: Sony heeft naast zijn topper ook nog de Xperia X en de Xperia XA aangekondigd. HTC heeft laten weten dat de One X9 nu ook naar Europa komt. Dit toestel is van metaal gemaakt en met zijn 5.5-inchscherm lekker groot. Daarnaast hebben ze de Desire 530, 630 en 825 bekendgemaakt, die er heel tof uitzien: er zitten kleine verfspetters op de toestellen. Hierdoor is elk toestel uniek! Last but not least heeft Alcatel twee mooie smartphones aangekondigd: de Idol 4S en de Idol 4. Deze toestellen zijn van metaal en glas gemaakt en hebben schermen van respectievelijk 5.5 en 5.2 inch.

 

Aankondiging iPhone van 4 inch, iPad Pro

Het is weer bijna tijd voor een Apple-event! Er wordt gespeculeerd dat dit evenement plaats gaat vinden op maandag 21 maart. Hier wordt de nieuwe, kleinere iPhone gepresenteerd. Waarschijnlijk gaat deze toevoeging aan Apple's toestellijn de iPhone SE heten. We verwachten dat dit toestel intern ongeveer dezelfde specificaties heeft als de iPhone 6S. Het uiterlijk wordt zo goed als identiek aan dat van de iPhone 5S; dus ook met een schermdiagonaal van 4 inch. Hiermee wil Apple tegemoetkomen aan mensen die de huidige iPhones te groot vinden. Ook staat er een kleinere versie van de iPad Pro op stapel: deze tablet zal 9.7 inch zijn. Ter vergelijking, zijn grote broer is 12 inch groot.

Bron: 9to5mac