‹ Alle nieuwsberichten

Nooit meer wisselen van simkaart!

Nooit meer wisselen van simkaart!

Wanneer je wisselt van provider, hoef je binnenkort niet meer te wachten tot je nieuwe simkaart wordt opgestuurd! Vanaf juni dit jaar kunnen smartphones namelijk een simkaart krijgen die vast zit in de telefoon en van afstand ingesteld kan worden. Hierdoor heb je dus geen gedoe meer met het omwisselen van simkaarten.

Deze simkaarten worden ook wel e-sims genoemd. Als je wisselt van provider en je hebt een e-sim, hoef je voortaan niets meer te doen. Je nieuwe provider her-programmeert de ingebouwde simkaart dan vanaf afstand. Dit is vanaf juni pas mogelijk voor smartphones, maar voor tablets en wearables is het nu al mogelijk! Deze hebben geen spraak- en sms-functie, waardoor de e-sim voor dit soort apparaten iets eerder beschikbaar is. In maart wordt de eerste wearable met e-sim uitgebracht. Dat is een variant op de huidige Gear S2, een smartwatch van Samsung.

De koepelorganisatie GSMA bracht het nieuws over de e-sim naar buiten. Deze organisatie heeft een soort blauwdruk voorgesteld voor de e-sim, waar alle aangesloten producenten zich aan dienen te houden. Op de lijst met fabrikanten die deze technologie waarschijnlijk gaan toepassen ontbreekt Apple. Apple lanceerde eerder al de eigen Apple Sim.

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: