‹ Alle nieuwsberichten

De nieuwe Xperia X-familie van Sony

De nieuwe Xperia X-familie van Sony

Sony heeft een nieuwe 'smartphonefamilie' geïntroduceerd op het Mobiel World Congress (MWC): de Sony Xperia X-lijn. Onder de familieleden bevinden zich de Xperia X Performance, de Xperia X en de Xperia XA. 

Xperia X Performance

Het sterkste en meest volwassen lid van de X-familie is de X Performance. Hoewel alle familieleden een 5-inchbeeldscherm hebben, zijn er wel een paar onderdelen verschillend. Het scherm geeft met 1920x1080 pixels een enorm scherp beeld. Het glas van het scherm is over de randen gebogen, waardoor deze naadloos overloopt in de metalen behuizing. Een camera met 23-megapixels aan de achterkant is voorzien van een 'predictive hybrid autofocus'. Hiermee voorspelt het toestel de bewegingen die in het beeld gaan gebeuren, zodat de camera en daarmee de scherpte hierop voorbereid is. Zo maak je altijd scherpe foto's, ook van bewegende onderwerpen. Door een samenwerking van de Snapdragon 820 processor met 3 GB werkgeheugen is het toestel snel in alle taken, ook al zijn dat er meerdere tegelijk. 

Xperia X

De Sony Xperia X is de middelste van de familie. En zoals het de middelste betaamt, zijn er specificaties van zowel de grotere als kleinere broer te vinden. Zo heeft ook dit scherm een Full-HD-resolutie, waardoor het beeld haarscherp is. Als beveiliging stel je je unieke vingerafdruk in, waarmee je binnen een halve seconde het toestel ontgrendelt via de scanner. Ook de vooruitziende autofocus zit in de 23-megapixelcamera aan de achterkant van de telefoon. De camera aan de voorkant doet ook niet onder voor de grote broer: met 13 megapixels maak je prachtige foto's van jezelf. Hoewel ook deze telefoon is voorzien van 3 GB aan werkgeheugen, wordt er met de Snapdragon 650 heel iets ingeboet wat betreft de sterkte. Maar daar merk je, behalve in je portemonnee, bijna niets van!

Xperia XA

De Xperia XA is de benjamin van de X-familie van Sony. Dit heeft als grootste voordeel is dat het toestel zeer goed betaalbaar is. Maar je moet de kleinste natuurlijk nooit onderschatten, want ook de XA heeft goede specificaties om voor volwaardige smartphone door te gaan! Zo heb je met een knop aan de zijkant razendsnel toegang tot de 13-megapixelcamera aan de achterkant of 8-megapixelcamera aan de voorkant. Hierdoor is je toegangscodes geen hindernis om de mooiste momenten in beeld te vangen. Hoewel beide camera's zelf al goed om kunnen gaan met wat minder licht, worden ze alle twee ook nog eens bijgestaan door een flitser. Het scherm van de Xperia XA vult de volledige breedte, waardoor de ruimte optimaal benut wordt.

Enthousiast geworden over de Sony Xperia X-serie? Pre-order dan direct een van de toestellen op Belsimpel.nl. Alle drie de telefoons verschijnen in de kleurvarianten zwart, wit, lime-goud en rose-goud.

Meer nieuws over: