‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 5 2016

Het laatste telecomnieuws van week 5 2016

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

 

Extra veel WhatsApp-gebruikers

Whatsapp heeft onlangs een bèta-update uitgerold met een bijzondere verandering: voorheen hadden groepsgesprekken een maximale capaciteit van 100, maar dit is met de nieuwe update bijgesteld naar 256. Waarom je precies zoveel mensen in een groepsgesprek nodig hebt: wij weten het ook niet. Maar misschien hebben andere mensen wél dusdanig veel vrienden. Aan WhatsApp-gebruikers in elk geval geen gebrek! De dienst maakte bekend dat ze sinds het begin van deze maand een miljard gebruikers hebben. Met dit aantal is WhatsApp de meest populaire chatdienst ter wereld. Het enige sociale medianetwerk dat groter is, is Facebook.

Bron: Tweakers, PhoneArena

Van 4G naar 5G

We gebruiken allemaal onze telefoons zonder echt af te vragen hoe dit nu eigenlijk precies werkt. Korte uitleg: mobiele telefoons maken gebruik van radiogolven om zo contact met elkaar te leggen. Deze golven worden ook gebruikt voor bijvoorbeeld radio’s, digitale TV en draadloze communicatie tussen andere apparaten. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal goed verloopt, zijn er verschillende “frequentiebanden” toegewezen aan verschillende toepassingen. Nu is bekend geworden dat de Europese Commissie zo’n band extra toe wil wijzen. Het zou hier gaan om de 700 MHz-band, die de basis gaat vormen voor toekomstige 5G-netwerken. Landen in de EU hebben tot 30 juni 2017 om hun plannen hiervoor op orde te krijgen. Door het toevoegen van deze band worden hogere snelheden mogelijk, waarmee de eerste stappen naar het 5G-netwerk zijn gezet. Bovendien gaat die band voldoen aan de toenemende vraag naar mobiele data. Voorlopig zijn we nog blij met ons snelle 4G-netwerk, maar we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rond dit nieuwe netwerk!

Bron: Tweakers

Apple innoveert

Er zijn recent een paar interessante nieuwtjes opgedoken rond ons favoriete bedrijf uit Californië. Apple heeft onlangs een aantal nieuwe patenten aangevraagd. Onder andere heeft het bedrijf achter de iPhone een patent aangevraagd voor een manier om je toestel contactloos te bedienen. Door geavanceerde nabijheidssensors kun je je scherm aan of uitzetten door middel van een gebaar. Deze technologie staat nog in de kinderschoenen, maar het klinkt in ieder geval al interessant!

Daarnaast is Apple zoals altijd ook op software-gebied aan het verbeteren. De Apple Music-app voor Android ondersteunt sinds kort namelijk ook het opslaan op SD-kaarten. Hiermee heeft Apple in zijn eerste Android-app nu de eerste functie toegevoegd die op telefoons van Apple niet beschikbaar is. In diezelfde update zijn ook enkele verbeteringen aan de overzichtelijkheid toegevoegd.

Bron: PhoneArena, Tweakers

Meer nieuws over: