‹ Alle nieuwsberichten

Let op: gevaarlijke Apple-laders in omloop

Let op: gevaarlijke Apple-laders in omloop

Apple heeft vastgesteld dat er een aantal gevaarlijke adapters in omloop zijn. Bepaalde tweepins-adapters van Apple kunnen gemakkelijk kapot gaan, met een gevaarlijke schok tot gevolg. Geen paniek, Belsimpel.nl heeft voor jou de oplossing.

Wanneer je tussen 2003 en 2015 een Apple-product hebt gekocht en daarbij een lichtnet-adapter hebt gekregen, is er een kleine kans dat je lader gevaarlijk is. Sommige tweepins-laders gaan gemakkelijk kapot. Als dit gebeurt zou bij aanraking een elektrische schok het gevolg kunnen zijn, wat erg gevaarlijk is. 

Wat moet je doen?

Apple heeft uit voorzorg besloten om elke mogelijk gevaarlijke adapter gratis om te ruilen voor een nieuwe. Jeroen en Jeroen raden je aan meteen te checken of je lader bij de gevaarlijke laders hoort. Dit is erg eenvoudig. Het eerste wat je moet doen is je adapter vergelijken met de onderstaande plaatjes. Het gaat om de Apple-adapter die hiernaast is afgebeeld.

Haal de stekker van de rest van de adapter af en vergelijk deze met het volgende plaatje.

Lijkt je adapter op de linker adapter? Dan is jouw adapter misschien gevaarlijk. Haal de lader voorzichtig uit het stopcontact. Je ruilt je lader gratis om voor een nieuwe. Lijkt je adapter op de rechter? Dan is er niks aan de hand en kun je de lader gewoon gebruiken.

Het omruilen van je adapter doe je via een van de volgende opties:

Houd bij het omruilen het serienummer van je product bij de hand. Weet je niet waar je deze vindt, dan zoek je het heel eenvoudig op.

 

Jeroen en Jeroen helpen je een handje. Tot het uiterste voor jou!

 

Bron: Apple.com