‹ Alle nieuwsberichten

Eerste verbeteringen iOS 9.3 bekend

Eerste verbeteringen iOS 9.3 bekend

Apple komt binnenkort uit met een vernieuwde versie van hun iOS. Deze update richt zich vooral op de gebruiker met meer privacy, slaapmodus en een verbeterde Health-app. Bovendien zijn er verbeteringen voor 3D-Touch.

Allereerst zijn er een hoop nieuwe apps toegevoegd die nu gebruikmaken van 3D Touch. Zo is het checken van het weer en je instellingen nu ook mogelijk met 3D-Touch. De App Store heeft daarnaast enkele extra opties gekregen in zijn 3D-Touch-menu. Ditzelfde geldt voor de iTunes Store.

Daarnaast zijn we bij Belsimpel.nl behoorlijk enthousiast over de nieuwe Night Shift. Deze functie verandert automatisch de kleur van je scherm wanneer het donkerder wordt. Je scherm wordt in dat geval iets minder fel en krijgt warmere tonen. Hierdoor voelt het net iets minder alsof je een spotlight op je gezicht zet, wanneer je half-slapend je telefoon gebruikt in bed. Bovendien is dit ook een stuk gezonder: warm licht verstoort je biologische klok namelijk minder. Op PC’s en Macs is deze functie al langer beschikbaar in bijvoorbeeld het programma f.lux. Ook voor Android zijn er al apps van derde partijen die vergelijkbaar werken. Apple neemt nu echter het heft in eigen hand met Night Shift. Hierdoor is deze technologie nog beter afgestemd op Apples eigen hard- en software.

Dat Apple let op je gezondheid blijkt ook uit de update voor de Health-app. Het dashboard is een stuk overzichtelijker gemaakt. Daarbij is deze nog beter ingespeeld op een integratie met je Apple Watch. Verbeterde sliders maken het gebruik van de informatie nóg makkelijker!

Ook heb je met iOS 9.3 nu de mogelijkheid om je notities te beveiligen met je Touch ID. Niet alleen dat, maar ook je financiën, medische info of login-informatie zijn nu veilig met je vingerprint. Bovendien is de Nieuws-app nu nog beter afgestemd op jouw smaak en bevat deze een update om makkelijker video’s af te spelen. Ten slotte zijn er nog enkele verbeteringen voor het gebruik van Apple-producten in bijvoorbeeld de auto, of in het klaslokaal.

Wanneer deze update precies beschikbaar is voor het publiek is nog niet bekend. Voorlopig wachten we eerst nog op iOS 9.2.1, maar ondertussen kijken we reikhalzend uit naar deze interessante nieuwe functies!

Bron: Appleinsider, Apple

Meer nieuws over: