‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel.nl kijkt terug op 2015: Smartphones

Belsimpel.nl kijkt terug op 2015: Smartphones

De jaarwisseling is altijd een mooi moment om vooruit te kijken naar wat de komende 366 dagen te bieden hebben. Dat deden we al in ons vooruitzicht. Maar zeker niet minder leuk is terugkijken naar wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht. Daarom in drie afleveringen een terugblik van Belsimpel.nl met vandaag: de smartphones van 2015!

Over het algemeen stond 2015 in het teken van grote smartphones, waardoor het assortiment ‘phablet’ enorm is uitgebreid. Zo is de Huawei Mate S uitgebracht met een 5.5-inchscherm, waarmee deze slechts het ‘kleine’ neefje is van de Ascend Mate 7 (met maximale schermgrootte van 6 inch)! De ontwikkeling van schermen leverde ook allerlei nieuwe functies op. Zo heeft de Samsung Galaxy S6 Edge een gebogen scherm, waardoor het toestel comfortabel in de hand ligt. Het scherm van de Sony Xperia Z5 Premium kreeg een bijzonder hoge resolutie, waardoor er met een 4k-scherm aan beeldscherpte helemaal niets te wensen overblijft. De Apple iPhone 6S kreeg als eerste de spraakmakende functie ‘3D Touch’, waarbij je met verschillende vormen van druk op het touchscreen, andere opdrachten geeft aan je smartphone. We wachten nog op het toestel, maar LG heeft al de LG V10 aangekondigd die gebruik maakt van twee schermen, waarbij het primaire scherm gesplitst kan worden van het notificatiescherm.

Maar niet alleen de voorkant van de smartphone heeft zich ontwikkeld in 2015. Wiko kwam bijvoorbeeld met een glow-in-the-dark achterkant bij de Wiko Fever. Verder was 2015 sowieso een kleurrijk jaar, want van roze-goud tot leather-brown, er was een ruim kleurenpallet aan keuze in telefoons. In 2015 mochten wij als Belsimpel.nl ook de hand schudden met een nieuwe partner: de krachtige en budgettelefoons van Kazam zijn nu ook in Nederland te koop.

Naast de intrede van nieuwe functies werden ook een aantal bestaande toepassingen in een nieuw jasje gegoten en verbeterd. Zo bleef Motorola de Moto G-familie verbeteren en is er nu zelfs een derde variant: de Motorola Moto G (3rd Gen) schaf je tot 29 januari met een goede actie aan! (Kijk hier voor acties van december en januari, zoals op de Microsoft Lumia 950 XL!) Blackberry liet in de Blackberry Priv hun kenmerkende toetsenbord terugkomen, die onder het scherm uitgeschoven wordt. De vingerafdrukscanner is in 2015 een allemansvriend geworden en ook in de ‘mid-range’ toestellen als de HTC One A9 te vinden. Ook is de scanner voor het gebruiksgemak bij een aantal toestellen naar de achterkant verplaatst.

Tot zover ons overzicht van de smartphones van 2015. Benieuwd naar wat er nog meer gebeurde in de telecomwereld afgelopen jaar? Houd dan onze website in de gaten; later deze week aflevering 2 waarin we terugblikken op de accessoires van 2015!

Meer nieuws over: