‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 52 2015

Het laatste telecomnieuws van week 52 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Patentontwikkelingen in Apple-land

De afgelopen tijd heeft Apple zowel strijdbijltjes begraven, als weer opgegraven. Enerzijds is bekend geworden dat Ericsson en Apple hun patentstrijd rond GSM-, UMTS-, en LTE-technologieën staken. De twee hebben een overeenstemming bereikt, en gaan nu samen verder werken aan bijvoorbeeld 5G-technieken. Tegelijkertijd gaat het er een stuk minder vriendelijk aan toe tussen Apple en Samsung. De twee smartphone-giganten liggen al jaren met elkaar overhoop wat betreft patenten. Deze zaak gaat terug tot 2011, maar onlangs leek er een einde aan gekomen te zijn. Toen werd bekend dat Samsung een astronomisch bedrag aan Apple moest betalen wegens inbreuk op ontwerp- en softwarepatenten. Met deze nieuwe eis wordt de schadevergoeding nog net een stukje groter. Deze nieuwe claim zou betrekking hebben op telefoons die na 2012 verkocht zijn. Welke telefoons hier de boosdoeners zijn en welke patenten er geschonden zijn, is nog niet bekend.

Bron: Tweakers

 

Nieuw jaar, nieuwe telefoons

Er zijn enkele interessante telefoons aangekondigd voor het nieuwe jaar. Zo heeft Samsung bijvoorbeeld hun nieuwe Galaxy A9 aangekondigd. Deze 6-inch-phablet is niet alleen fysiek groot, maar ook erg krachtig. Samsung heeft de Galaxy A9 namelijk voorzien van een 4000mAh-accu. Deze telefoon is vooralsnog alleen aangekondigd in China, dus het valt te zien waar Samsung de telefoon verder lanceert. Daarnaast heeft HTC hun One X9 aangekondigd. Deze telefoon beschikt onder andere over een 13-megapixelcamera, en heeft de mogelijkheid om foto’s in raw-formaat op te slaan. Dit betekent dat er achteraf veel meer aan te passen en bij te stellen valt aan de foto. Ook van deze smartphone is het echter nog niet bekend of deze ook beschikbaar zal worden in Nederland.


Bron: Tweakers

 

Microsoft Appception

Een app, in een app. Het klinkt eerst misschien vreemd, maar het is precies wat Microsoft heeft gedaan. In de Google Play Store is sindskort de applicatie “Microsoft Apps” beschikbaar. Deze app bestaat in feite uit een lijstje officiële Microsoft-apps: apps in een app dus. Alle apps zijn netjes op categorie georganiseerd en bieden een overzichtelijke blik op de applicaties die Microsoft heeft uitgebracht voor Android. Een app als deze heeft uiteraard als voordeel dat gebruikers zeker weten dat ze Android-apps downloaden. Zo worden kwaadwillende applicaties van derde partijen handig vermeden.

Bron: Tweakers