‹ Alle nieuwsberichten

Geruchtenmolen: toptelefoons in 2016

Geruchtenmolen: toptelefoons in 2016

Waar iedereen terugblikt op het afgelopen jaar, kijken we bij Belsimpel.nl alvast vooruit. Er gaan een hoop geruchten rond over telefoons die in 2016 uit zullen komen. Een aantal zetten we hier voor jou op een rijtje. 

Apple iPhone 7

Allereerst is er groot nieuws uit Apple-land: er is een video opgedoken waarin een fabrieksmodel van de nieuwe iPhone 7 wordt getoond. De video lijkt gemaakt te zijn in een Foxconn-fabriek in China, waar Apple hun iPhones laat produceren. De video wordt abrupt afgekapt wanneer de filmende medewerker kennelijk wordt betrapt. Erg veel informatie kunnen we dus nog niet uit de video afleiden. Wel is te zien dat er geen fysieke home-knop meer onder het scherm zit. Ook berichtten we eerder dat Apple eraan dacht om de koptelefooningang van de iPhone 7 te schrappen. Dit lijkt bevestigd te worden door deze video. Onderaan het toestel, naast de lightning-ingang, is namelijk geen 3,5 mm-ingang meer te zien. Hoe betrouwbaar is valt nog te zien, maar we houden het voor je in de gaten.

Huawei P9

Ook is er onlangs meer bekend geworden over Huawei’s nieuwe P9-toestel. Volgens de laatste geruchten zal deze al in maart beschikbaar zijn. Dat is een maand eerder dan diens voorganger dit jaar op de markt kwam. Volgens insiders is dit omdat de P-serie van Huawei een kortere oplevercyclus heeft. De Huawei P9 zal waarschijnlijk beschikken over een 5.2-inchdisplay, een Kirin 950-chipset en 4 GB aan werkgeheugen. Bijzonder is dat de Huawei P9 beschikt over een dubbele camera aan de achterzijde. Met twee camera’s die foto’s maken op verschillende scherptedieptes kan achteraf het focuspunt ingesteld worden. Superhandig dus!

LG G5

Dat dubbele camera’s superhandig zijn lijkt ook LG door te hebben. Volgens de meest recente leaks zal ook het komende vlaggenschip van de Koreaanse telefoongigant over een dubbele camera beschikken. Volgens de bron is de G5 ook voorzien van een Quad-HD-display met een grootte van 5.3 inch. Daarnaast zullen er op de G5 een hartslagmonitor en een vingerprintsensor in de camera en aan/uit-knop zitten. Volgens eerdere geuchten krijgt de LG G5 hier ook een irisscanner bij. Met al deze opties lijkt LG’s komende smartphone dus superveilig. Daarnaast zal de G5 een volledig metalen behuizing hebben.

Zoals altijd is het met dit soort geruchten de vraag hoeveel ervan waar is. In elk geval ziet het er naar uit dat 2016 een bijzonder mooi jaar wordt voor mobiele telefonie! Van de hierboven genoemde telefoons staat de LG G5 als eerste gepland om de markt op te gaan. Deze is waarschijnlijk al vanaf februari beschikbaar. Op de rest zullen we nog een poosje moeten wachten, maar houd tot die tijd vooral Belsimpel.nl in de gaten voor meer nieuws!

Bronnen: Nu.nl, Allaboutphones, GSMArena

Meer nieuws over: