‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 48 2015

Het laatste telecomnieuws van week 48 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

T-Mobile vergroot databundels voor buitenlandgebruik

Goed nieuws voor klanten van T-Mobile die vaak in het buitenland zitten! De provider past per 7 december zijn databundels namelijk aan, waardoor T-Mobile klanten meer data krijgen voor hetzelfde geld. De zogenaamde Travel & Surf-passen voor gebruik binnen EU-landen worden bijna verdubbeld, waardoor men nu de keus heeft uit bundels variërend van 35 tot 1000 MB. Bij de bundel van 1000 MB wordt de datakraan bovendien niet helemaal dichtgedraaid bij het bereiken van de limiet. In plaats daarvan kunnen fanatieke internetters zich verder uitleven, maar wel met een significant lagere snelheid. Daarnaast past T-Mobile ook zijn bundels aan voor de zogeheten “Zone 2”-landen, zoals Australië, de VS, en Europese landen zonder EU-lidmaatschap. Hier variëren de bundelgroottes van 30 tot 250 MB. Je mobiel gebruiken in het buitenland is extra makkelijk met een dual-sim-telefoon. Om je een beetje wegwijs te maken in dual-sim-land hebben wij alvast een handige top 10 dual-sim-telefoons voor je gemaakt!

Bron: Nu.nl

Slimme chip houdt batterijen gezond

Aan de Nanyang Technologocial University (NTU) in Singapore hebben enkele wetenschappers een chip ontwikkeld die accu’s extra goed in de gaten houdt. Zo kan de chip een signaal geven wanneer de accu dusdanig beschadigd is, dat er sprake is van brandgevaar. Zover komt het voor de meesten hopelijk niet, maar de chip doet meer dan dat. Huidige chips in accu’s kunnen slechts grofweg schatten hoeveel energie er nog resteert, maar met deze chip wordt die informatie een stuk preciezer. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan wanneer je batterij opeens van halfvol naar bijna-leeg springt (uiteraard net wanneer je in de regen staat en je laatste bus hebt gemist). De chip is voorlopig niet beschikbaar voor commercieel gebruik, maar volgens de website van de NTU gebeurt dit in 2016.

Bron: Tweakers, NTU

Geruchtenmolen: Apple schrapt koptelefooningang iPhone 7

De geruchtenmolen maalt wat af, en dit keer is er een interessant nieuwtje opgedoken over de toekomstige iPhone 7. Zo zijn er berichten opgedoken dat Apple af wil van de huidige 3,5mm koptelefooningang die tegenwoordig gangbaar is op de meeste mobiele apparaten. Waarom? Zodat deze toekomstige iPhone iets meer dan een millimeter dunner uitvalt dan de huidige iPhone 6S. Koptelefoons zouden op de iPhone 7 alleen aangesloten kunnen worden met Bluetooth of een speciale Lightning-connector. In hoeverre dit idee doorgaat en aanslaat valt nog te zien.

Bron: Nu.nl, 9to5mac

Meer nieuws over: