‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 47 2015

Het laatste telecomnieuws van week 47 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Microsoft Windows bestaat dertig jaar

Het Microsoft besturingssysteem Windows vierde vorige week z'n dertigste verjaardag. De eerste versie van het besturingssysteem werd op 20 november 1985 gelanceerd. Afgelopen vrijdag was er dus een feestje te vieren bij Microsoft. Windows is de opvolger van MS-DOS en wordt nog steeds op de meeste laptops gebruikt. In de eerste versie was het nog niet mogelijk om verschillende vensters over elkaar te zetten of te minimaliseren. In 1995 kwam er een grote verandering in het systeem: het was met Windows 95 mogelijk om vanuit het bureaublad naar verschillende programma's en mappen te navigeren en alles wat je in gebruik had werd in een taakbalk weergegeven. Na nog een aantal updates met onder andere Windows XP en Windows Vista, kwam dit jaar de nieuwste versie Windows 10 uit. Deze versie is ook zeer goed ontwikkeld om te gebruiken op mobiele telefoons. Belsimpel.nl heeft een lijst met top10-telefoons met Windows voor je samengesteld.

Bron: Nu.nl

Fiets weer gestolen? Gebruik een slot met vingerafdrukscanner

Is je fiets voor de achtste keer in drie jaar gestolen en moet je weer een nieuwe kopen? Beveilig hem dan met een wel heel slim slot: de sleutel is je eigen vingerafdruk! Het slot is ontwikkeld door een groep Canadese ondernemers en is waterdicht, zodat hij in weer en wind je fiets beschermt. De vingerafdrukscanner kennen we al als sleutel om de nieuwste smartphones mee te beveiligen. Zo beschikken de meeste toptoestellen tegenwoordig over een vingerafdrukscanner, zodat de telefoon alleen de eigenaar toegang tot app's, contacten en documenten geeft. Dat de scanner nu ook voor een fietsslot wordt gebruikt, vinden wij van Belsimpel.nl wel erg leuk. Het slot zit gelinkt aan een app, waarmee in totaal 20 vingerafdrukken ingesteld kunnen worden. Zo kun je je fiets dus veilig aan je vrienden of huisgenoten uitlenen, maar weet je wel zeker dat hij goed vast staat. Als je dit slot wilt hebben is een beetje geduld wel nodig: de ontwikkelaars hopen hem over een jaar te kunnen verzenden.

Bron: Nu.nl

Problemen met je Apple? Hulp is nabij!

Volgens geruchten is Apple bezig met het ontwikkelen van een app die hulp biedt bij problemen met een Apple-apparaat. De app moet overzichtelijke informatie gaan geven over problemen met een smartphone, tablet of laptop van Apple. Waarschijnlijk wordt het ook mogelijk om via de app te chatten met medewerkers van Apple, zodat zij je verder kunnen helpen. Ook zal de app advies geven of je je apparaat naar een iStore moet brengen om hem daar te laten repareren. Nu een probleem met je iPhone? Zoek op onze site naar je toestel en kijk of wij je vraag kunnen beantwoorden. Ook hebben wij een aantal leuke tips & trics voor je uitgezocht, waardoor je nog meer gebruiksgemak uit je mobiel haalt!

Bron: Allaboutphones