‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 46 2015

Het laatste telecomnieuws van week 46 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Belsimpel.nl in Tilburg

Belsimpel.nl opent winkel in TilburgOndanks dat we niet al te ijdel willen zijn, vinden we het leukste nieuws van afgelopen week toch wel dat we er een nieuwe winkel bij hebben in Tilburg! Dit is alweer de vijfde vestiging van Belsimpel.nl. We timmeren dus niet alleen virtueel als webwinkel, maar ook met het aantal fysieke winkels hard aan de weg. De vestiging in Tilburg is sinds zaterdagochtend geopend en kun je bezoeken aan de Heuvelstraat 30A. De andere vier vestigingen vind je in Groningen, Utrecht, Zwolle en Den Haag. De precieze locaties en openingstijden van al onze winkels vind je op onze site. Om de opening van de winkel te vieren, zullen we een fantastische actie organiseren voor onze bezoekers. Houd Belsimpel.nl dus in de gaten! 

Renders BlackBerry Vienna online

BlackBerryEr zijn renders opgedoken van BlackBerry’s tweede Android-toestel, waar al langer geruchten over zijn. Dit nieuwe model heeft de codenaam “Vienna” gekregen. De afbeeldingen tonen een Android-telefoon, met BlackBerry’s alom bekende fysieke toetsenbord. In tegenstelling tot het keyboard van de BlackBerry Priv, lijkt de Vienna geen uitschuifbaar keyboard te zullen hebben. Verder lijkt het keyboard wel op dezelfde manier ontworpen te zijn, met vier regels toetsen. Tussen toetsenbord en scherm lijkt zich een rij fysieke knoppen te bevinden naar bijvoorbeeld het Home-scherm. Omdat het nu nog gaat om geruchten en eerste renders, is het onduidelijk hoeveel al vaststaat over deze telefoon. Ook de precieze specificaties laten op zich wachten. Deze nieuwe renders sluiten in elk geval aan bij de woorden van BlackBerry-topman John Chen, die in een interview bevestigde dat er nog meer producten in de wachtrij staan na de release van de Priv.

Bron: Crackberry, Tweakers

Android updatet wearable- en smartwatch-software

Google heeft vorige week Android Wear 1.4 uitgebracht, een grote update voor wearables en smartwatches die gebruikmaken van Android. In deze update is onder andere ondersteuning voor pols-gestures toegevoegd. Zo kunnen gebruikers hun smartwatch bedienen door simpele polsbewegingen. Ook beschikt Wear 1.4 over ondersteuning voor mobiele netwerken, waarmee smartwatches over een grotere afstand verbonden kunnen blijven met hun gekoppelde telefoons. Bovendien hebben enkele smartwatches die over een speaker en microfoon beschikken nu de optie om via een dataverbinding gesprekken te voeren met het horloge. Ook wordt bij deze smartwatches de mogelijkheid toegevoegd om bijvoorbeeld Whatsapp te gebruiken. Dit gebeurt dan ook door middel van stemgebruik. Als kersje op de spreekwoordelijke taart beschikt Android Wear 1.4 ook over ondersteuning voor het Nederlands.

Bron: Phonearena, Tweakers