‹ Alle nieuwsberichten

Details Snapdragon 820 officieel bekendgemaakt

Details Snapdragon 820 officieel bekendgemaakt

Eén van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is de processor, deze zorgt er namelijk voor dat alles goed functioneert. Op dit moment maken de meeste high-end smartphones gebruik van de Snapdragon 810 processor, maar de fabrikant Qualcomm heeft onlangs de details van diens opvolger op een evenement in New York bekendgemaakt. Volgens Qualcomm is de Snapdragon 820 twee keer zo snel als de 810.

De nieuwe chip is op meerdere vlakken een upgrade ten opzichte van de 810. Niet alleen werkt de CPU twee keer zo snel, maar zijn er ook verbeteringen in de batterijbelasting aangekondigd. De gebruiker kan dus genieten van een veel snellere smartphone, zonder dat dit de batterij extra snel doet leeglopen. Daarnaast worden er ook hogere download- en uploadsnelheden ondersteund, waarmee de processor helemaal futureproof is. Een andere verbetering ten opzichte van de Snapdragon 810 is dat de 820 minder problemen zou hebben wat betreft oververhitting. Uit eerdere tests met de 810 bleek namelijk dat deze bij zware belasting wel heel erg warm werd. De 820 ondersteunt ook Qualcomm Quick Charge 3.0, waarmee je je telefoon tot vier keer sneller oplaadt dan normaal. Ook ten opzichte van Quick Charge 2.0 houdt dit een verbetering in van wel 38%.

Grafische verbeteringen

Tevens is de Qualcomm Snapdragon 820 voorzien van een nieuwe Adreno 530 Graphics Processing Unit (GPU). Zo’n GPU zorgt ervoor dat je telefoon makkelijker video- en displaytaken uitvoert, zonder dat dit de algehele snelheid van je smartphone naar beneden haalt. Deze Adreno 530 doet zijn werk zo’n 40% sneller dan de oude Adreno 430, waarbij ook hier erop is gelet dat er zuiniger met de batterij wordt omgesprongen. Daarbij heeft de 820 ook de beschikking over de verbeterde Spectra Camera Image Signal Processor (ISP). Deze ISP zorgt voor de beeldverwerking van je camera, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van camera’s tot maar liefst 28 megapixels. Daarbij houdt het simpelweg in dat je betere foto’s kunt maken bij weinig licht. Kom maar op met die sfeerbeelden!

Houd voor meer nieuws en de eerste smartphones met deze nieuwe chip Belsimpel.nl in de gaten!

Bron: Tweakers, Qualcomm

Qualcomm Snapdragon Quick Charge 3.0

 

 

Meer nieuws over: