‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 45 2015

Het laatste telecomnieuws van week 45 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! Je leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Google ondersteunt diepte in virtual reality-video’s

Youtube, de videogigant en dochteronderneming van Google, heeft ondersteuning voor diepte in virtual reality-video’s gelanceerd. Daarmee hebben ze (letterlijk) een nieuwe dimensie gegeven aan het bekijken van video’s op je smartphone. Was het al langer mogelijk om vr-video’s te bekijken op je telefoon met behulp van bijvoorbeeld de Google Cardboard of andere VR-brillen, door deze nieuwe technologie wordt je virtual reality-ervaring nog intenser. De ondersteuning van diepte in vr-video’s werkt door middel van stereoscopie: door je ogen elk een ander beeld te laten zien combineert je brein dit vanzelf naar een beeld waar diepte in lijkt te zitten. Dit gaat net een stapje verder dan de 360-gradenvideo’s waarvoor Youtube al langer ondersteuning bood.

Bron: Tweakers

Minder Facebookgebruikers posten zelf updates

Uit een enquête van Global Web Index is onlangs gebleken dat steeds minder mensen daadwerkelijk statusupdates posten op Facebook. Tweederde van de ondervraagden gaf zelfs aan in de afgelopen maand geheel geen statusupdates te hebben gepost. Volgens de Wall Street Journal is dit een zorgwekkende ontwikkeling voor de social networkingsite, omdat juist het zien van nieuwe content van mede-gebruikers is wat gebruikers geïnteresseerd houdt. Een ander opvallend gegeven is dat de helft van de ondervraagden heeft aangegeven in de afgelopen maand video’s te hebben gekeken op Facebook, waarmee dit de op-één-na populairste activiteit is geworden. De populairste activiteit? Natuurlijk: het klikken op de “Like”-knop.

Bron: Tweakers, Global Web Index

Huawei licht tipje van de sluier over Mate 8

Chinese smartphonefabrikant Huawei kondigde op 5 november al hun nieuwe processor aan en nu hebben ze ook gehint naar de nieuwe smartphone waar deze in terecht zal komen: de Huawei Mate 8. Op de Chinese website Mobile Dad is een foto van de uitnodiging gelekt, die een grote “8” toont, met daaronder de datum 26-11-2015. Dit nieuws komt nog geen week na de introductie van Huawei’s nieuwe Kirin 950-chipset: een octa-core processor met een snelheid van 2,2GHz. Met wat er tot nu toe bekend is over de nieuwe smartphone, lijkt het erop dat dit nieuwe Huawei-toestel een model wordt met bijzonder veel rekenkracht, een degelijk stel camera’s en een 6”-scherm.

Bron: Tweakers

Details specificaties nieuwe HTC

Volgens de wandelgangen van de smartphonewereld komt er een nieuwe smartphone van HTC die de naam One X9 zal krijgen. Omdat het nieuwe toestel niet door HTC zelf is aangekondigd, kunnen we slechts nog speculeren over de specificaties. Zo is de verwachting dat de telefoon voorzien is van een zeer goede camera met maarliefst 23 megapixels! Aan de voorkant zal een 4-megapixel camera komen. Van de behuizing wordt gedacht dat deze van metaal zal zijn. Ook wordt verwacht dat het toestel 4 GB aan werkgeheugen heeft, waardoor deze waarschijnlijk erg snel zal zijn. Al met al veelbelovende specificaties. Belsimpel.nl houdt het nieuws rondom dit nieuwe toestel voor je in de gaten, dus kijk op onze site om op de hoogte te blijven!

Bron: Tweakers