‹ Alle nieuwsberichten

Samsung onthult mega-tablet Galaxy View

Samsung onthult mega-tablet Galaxy View

We hebben onlangs al enkele gegevens uit de geruchtenmolen rond de Galaxy View op een rijtje gezet, maar nu is de aankondiging er dan ook echt: de Samsung Galaxy View is groot, krachtig, en binnenkort beschikbaar in Nederland.

Het meest opmerkelijke is het 18,4”-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Hiermee houdt de View het midden tussen een tablet en een televisie. Volgens een woordvoerder van Samsung moet er zelfs gesproken worden van ‘een nieuw soort product’.

Vernieuwend is de tablet zeker: niet alleen het grote scherm is een innovatie, maar ook de standaard op de achterzijde is nieuw. Zo kun je de tablet makkelijk neerzetten wanneer je bijvoorbeeld een film kijkt, en laat dat nou net zijn waar de View voor bedoeld is: mediaconsumptie. Films kijken is een primaire functie van de tablet, maar ook gamen en videobellen behoren tot de activiteiten waarvoor de View met name geschikt is. Voor dit laatste doeleinde is de View ook uitgerust met een 2.1 megapixel frontcamera. Je kunt dus, door middel van de standaard, rustig onderuitzakken op de bank terwijl je een videogesprek voert met vrienden of familie. De View draait daarnaast op Android 5.1, maar met een vernieuwde interface om zo het gebruiksgemak van de View als entertainmenttablet verder te versterken.

Om ervoor te zorgen dat je dit allemaal makkelijk kunt doen beschikt de Samsung Galaxy View over een octacore processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz. Bovendien heeft de tablet 2GB aan intern geheugen. De View zal bovendien beschikbaar zijn in uitvoeringen met 32GB en 64GB intern geheugen, en in versies met wifi of met 3G/4G.

Nederland is het eerste land in Europa waar de tablet geïntroduceerd zal worden, maar voorlopig zullen we het moeten doen met de 32GB wifi-uitvoering. Of en wanneer de andere versies ook beschikbaar zullen worden is vooralsnog onduidelijk.

Houd Belsimpel.nl in de gaten voor meer informatie over de Samsung Galaxy View!

Bron: Tweakers