‹ Alle nieuwsberichten

Nexus-familie uitgebreid met LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P

Nexus-familie uitgebreid met LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P

Google heeft vandaag met de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P de Nexus-familie uitgebreid. Net als bij de andere toestellen heeft Google de productie uitbesteed: LG en Huawei kregen de eer de nieuwe high-end toestellen van Google te maken. 

Tijdens het evenement van Google zijn de nieuwe Nexus 5 en Nexus 6 gepresenteerd. De gehele Nexus-serie is bedacht door Google. De productie besteden zij echter uit en dit maal mochten LG en Huawei de honneurs waarnemen. Voor LG was dit de tweede keer dat zij voor Google aan de slag mochten. Eerder maakten zij al de succesvolle Nexus 5. Huawei maakt met de Nexus 6P hun eerste toestel in samenwerking met Google.

LG Nexus 5X

De nieuwe Nexus 5 is gemaakt door LG en heeft de naam LG Nexus 5X gekregen. Het toestel heeft een 5.2 inch beeldscherm met een Full HD-resolutie. Hierdoor bedien je de smartphone op een haarscherp beeld. Door de vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel is de telefoon goed beveiligd en alleen voor de eigenaar toegankelijk. Door de telefoon simpelweg in je hand te nemen en je vinger aan de achterkant op de scanner te leggen, krijg je toegang tot al je berichten, documenten en applicaties. Deze zijn dus goed afgeschermd zodat anderen hier niet bijkunnen. Met 2GB aan werkgeheugen en een Qualcomm Snapdragon 808 hexacore processor werkt het toestel razendsnel. Multitasken en grote spellen spelen zijn hierdoor geen probleem. De mobiel draait uiteraard Android, het besturingssysteem van Google. Zij hebben deze echter weer vernieuwd: met de zesde versie draait de Nexus 5X op het Marshmallow besturingssysteem. De LG Nexus 5x heeft met een 12,3 megapixel camera met laserautofocus, een functie we eerder tegenkwamen bij telefoons van LG. Er komen twee opslagvarianten van de Nexus 5X beschikbaar: 16GB en 32GB.

Huawei Nexus 6P

Het Nexus toestel dat Huawei heeft gemaakt heeft de naam Huawei Nexus 6P gekregen. De bedrijfsethos van Huawei om goede toestellen voor een betaalbare prijs te produceren, komt in de Nexus 6P goed naar voren. Hoewel zeer betaalbaar, is de mobiel namelijk voorzien van goede specificaties. Zo heeft hij een groot 5.7 inch beeldscherm gekregen, waarmee deze nog een stukje groter is dan zijn broertje van LG. Ook deze variant heeft een vingerafdrukscanner aan de achterkant gekregen, zodat je je telefoon gemakkelijk en veilig kunt ontgrendelen, maar waarmee je bijvoorbeeld ook een pinbetaling kunt bevestigen. Verder heeft het toestel een volledig metalen behuizing. Met de 12-megapixel camera maak je prachtige foto's en dankzij de dubbele flitser zullen de lichtomstandigheden altijd goed zijn. Selfies maak je met de 8-megapixel camera aan de voorkant. De Nexus 6P verschijnt in drie opslagvarianten: 32GB, 64GB en 128GB. De prijs van de 32GB variant is al bekend, het toestel zal €649,- gaan kosten.

Houd Belsimpel.nl in de gaten voor meer informatie over de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P.

Nexus 6P

Meer nieuws over: