‹ Alle nieuwsberichten

Alle iPhone 6S en 6S Plus geruchten: wat weten we?

Alle iPhone 6S en 6S Plus geruchten: wat weten we?

Het is bijna zover: vanavond worden de Apple iPhone 6S en de iPhone 6S Plus eindelijk bekendgemaakt. Er is al vrij veel bekend over deze toestellen, dus het is tijd om alle geruchten op een rijtje te zetten.

Het nadeel van geruchten: het zijn geruchten. We weten niet zeker of alles klopt. Toch willen we een overzicht bieden van wat je allemaal kunt verwachten van de iPhone 6S en de 6S Plus. Wil je vanavond op de hoogte blijven van het laatste 6S en 6S Plus nieuws? Volg dan tijdens het Apple-evenement de liveblog van Belsimpel.nl!

Buitenkant

Aan de buitenkant is, ten opzichte van de voorgangers, waarschijnlijk niets tot weinig veranderd. De iPhone 6S heeft vermoedelijk nog steeds een 4.7-inch scherm, de 6S Plus zou dan een 5.5-inch scherm krijgen. Beide toestellen worden waarschijnlijk wel iets dikker dan hun voorgangers, maar dat stelt niet zoveel voor: dat zal slechts 0,2 mm zijn. Volgens de geruchten komt er wel een nieuw roségouden kleur bij, ter aanvulling op de witte, zwarte en gouden kleur van de iPhone 6 en 6 Plus.

Force Touch

Een van de meest hardnekkige geruchten over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus is toch wel dat de toestellen over Force Touch zullen gaan beschikken, en dan wel een versie die iets uitgebreider is dan de Force Touch die we van de Apple Watch en MacBooks kennen. De hippe naam hiervoor zal hoogstwaarschijnlijk 3D Touch Display zijn. Force Touch kon al twee soorten druk onderscheiden, bij de iPhones zal dat drie verschillende soorten druk zijn. Dit houdt in dat er een extra dimensie aan het besturen van je iPhone wordt toegevoegd: meer functies, minder handelingen. Een paar functies die waarschijnlijk komen: door in Kaarten op de gewenste plaats hard te drukken kun je er direct naartoe navigeren, en je kunt je muziek makkelijk in een playlist zetten wanneer je Force Touch gebruikt op een nummer dat je luistert.

Betere camera’s

De Apple iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zullen betere camera’s dan al hun voorgangers krijgen: het lijkt erop dat Apple het aantal megapixels van hun camera’s gaat verhogen. Ze waren altijd al heel goed, maar nu kunnen we nog meer verwachten. De hoofdcamera zal 12-megapixel zijn en de frontcamera 5-megapixel. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de vorige modellen: die hadden camera’s van respectievelijk 8- en 1,2-megapixel. Ook lijkt het erop dat je kunt filmen in 4K-kwaliteit.

van iOS 8 naar iOS 9

Vanuit de doos zullen de iPhone 6S en de 6S Plus draaien op iOS 9. Hier heeft Apple wel al het een en ander over losgelaten. Zo zal Siri proactiever zijn, op basis van je gewoontes en onze charmante voice-assistant spreekt met iOS 9 ook Vlaams! Verder worden veel applicaties geüpgraded, zoals de Notitie-app, waar je in kunt tekenen, afvinklijstjes kan maken en foto’s kan toevoegen. Ook zijn er nieuwe applicaties, waaronder de News-app, die al het voor jou relevante nieuws op één plaats verzamelt, zodat je niet meer alle nieuwssites af hoeft te struinen.

Ben je benieuwd welke van deze geruchten waar zijn? Vanavond, direct na de presentatie, geven we je een opsomming van de meest interessante specificaties van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Wil je één van de toestellen pre-orderen? Houd dan Belsimpel.nl in de gaten, zodat je op de hoogte bent van alle prijzen, aanbiedingen en levertijden. Ook kun je ons bovengenoemde liveblog vanavond vanaf 19:00 volgen op de iPhone 6S pagina van Belsimpel.nl.

Bron: Apple, Phone Arena, iCulture, All About Phones