‹ Alle nieuwsberichten

Huawei presenteert de Huawei Mate S en de Huawei G8

Huawei presenteert de Huawei Mate S en de Huawei G8

Tijdens de IFA 2015 in Berlijn presenteerde Huawei niet één, maar twee smartphones. De Chinese fabrikant presenteerde de Huawei Mate S en de Huawei G8.

Huawei Mate S 

Van Huawei werd verwacht dat de opvolger van de Huawei Mate 7 zou worden gepresenteerd: de Huawei Mate S. Het toestel is voorzien van een 5.5 inch scherm met Full HD resolutie. Het design heeft veel weg van zijn voorganger en heeft een volledig metalen behuizing. Aan de achterkant zit een verbeterde vingerafdrukscanner waar de smartphone gemakkelijk en veilig mee ontgrendeld kan worden. De scanner is volgens Huawei een stuk gevoeliger geworden en zou op vochtige of droge vingers nu beide goed moeten reageren. Verder wordt het maken van selfies nu een stuk gemakkelijker, de scanner kan je gebruiken als sluiterknop. Bovendien zijn de camera's van goede kwaliteit. Aan de achterkant zit een 13 megapixel camera die volgens Huawei door een verbeterde pro-modus de kleuren nu levendiger vastlegt dan ooit. Naast een verbeterde camera beschikt de Mate S over een verbeterde accu, die minstens een hele dag meegaat. 

Er zal waarschijnlijk ook een premium variant van de Mate S op de markt verschijnen. Deze premium variant zal zijn voorzien van een drukgevoelig force touchscreen, net zoals verwacht wordt bij de nieuwe iPhone. Het toestel kan dankzij een nieuwe technologie merken hoe hard de gebruiker op het scherm drukt. Hier kan de smartphone weer op reageren. Zo kan het toestel het app menu laten zien wanneer er hard aan de onderkant van het scherm wordt gedrukt of het gewicht van een object aangeven als deze op het toestel ligt. Kortom: een erg handige en innovatieve technologie die zal zorgen voor een geweldige smartphone ervaring met nog meer mogelijkheden dan voorheen. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de premium variant van de Mate S zal verschijnen. 

Huawei G8

Naast de Huawei Mate S presenteerde de Chinese fabrikant nog een tweede toestel: de Huawei G8. Deze phablet is net als de Mate S voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant. De opvolger van de Huawei Ascend G7 kenmerkt zich door zijn stijlvolle design. Het 5.5 inch toestel heeft een ips-LCD scherm met een scherpe resolutie. Aan de achterkant zit een 13 megapixel camera met autofocus en aan de voorkant een 5 megapixel camera. De smartphone draait uit de doos op Android 5.1 Lollipop inclusief de Emotion UI-Skin van Huawei. Ook dit toestel heeft een goeie accu; de accapaciteit van de Huawei G8 is maar liefst 3000 mAh. 

Bestel de Huawei Mate S en de Huawei G8 nu los of met abonnement op Belsimpel.nl! Houd ons daarnaast goed in de gaten en blijf zo op de hoogte van de nieuwe toestellen van Huawei. 

 

Meer nieuws over: