‹ Alle nieuwsberichten

Vooruitblik IFA 2015

Vooruitblik IFA 2015

Vrijdag 4 september 2015 is het dan zover: de IFA beurs in Berlijn! Wij kunnen niet wachten en zijn erg benieuwd naar alle nieuwe toestellen die komende week zullen worden gepresenteerd tijdens deze grote Europese elektronicabeurs! Wat kunnen we verwachten?

Sony

Vermoedelijk zal Sony zijn nieuwe vlaggenschip, de Sony Xperia Z5, aankondigen op de persconferentie van de IFA. Ook gaan er geruchten dat er een kleinere versie van dit toestel zou worden uitgebracht: de Xperia Z5 Compact. Beide toestellen zullen beschikken over high-end specificaties, mogelijk krijgen ze zelfs een vingerafdrukscanner aan de zijkant. De smartphones zullen voorzien zijn van het bekende Sony OmniBalance-design. De 5.5 inch grote Xperia Z5 beschikt volgens geruchten over een 23 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel frontcamera. Het lijkt erop dat smartphone een Snapdragon 810-chip gaat krijgen en 3GB of 4GB werkgeheugen. Deze combinatie zal ervoor moeten zorgen dat het toestel razendsnel is. Tweakers.net schreef gister nog een bericht waarin stond dat er een video is gelekt met daarin de vermoedelijke Xperia Z5, inmiddels is de video verwijderd.

Er zal waarschijnlijk ook een derde toestel worden aangekondigd: de Sony Xperia Z5 Premium. Er gaan geruchten rond dat dit een phablet met een 5,5 inch scherm is, met een resolutie van 3840x2160 pixels, ook wel 4K-kwaliteit genoemd! Sony zou hiermee de eerste zijn een toestel uit te brengen met deze schermkwaliteit. Het toestel zou beschikken over een 23 megapixel camera aan de achterzijde. Tot nu toe moeten we het doen met geruchten. Welke smartphones Sony daadwerkelijk gaat lanceren, krijgen we woensdagmiddag te zien. Die middag zal Sony om 16.00 een persconferentie houden.

Samsung

Van Samsung wordt er tijdens de IFA 2015 minder verwacht. Dit heeft te maken met de Galaxy S6 Edge+ die het Zuid-Koreaanse bedrijf recentelijk al heeft aangekondigd. Samsung presenteerde eerder vandaag haar eerste ronde smartwatch die in twee varianten zal verschijnen: de Samsung Gear S2 en de Samsung Gear S2 Classic. De smartwatch zal draaien op Samsungs Tizen-besturingssysteem in plaats van Android Wear. Wat Samsung verder voor ons in petto heeft, kunnen we donderdagavond bekijken. Om 19:00 zal Samsung een persconferentie houden.

Huawei

Eerder dit jaar bracht Huawei zijn vlaggenschip uit: de Huawei P8. Tijdens de IFA beurs in Berlijn wordt nog een nieuw high-end toestel verwacht, namelijk de opvolger van de Huawei Mate 7. Hoe de smartphone precies gaat heten is nog onbekend. Er gaan geruchten dat het de naam ‘Huawei Mate 8’ krijgt maar de naam ‘Huawei Mate 7S’ is ook voorbij gekomen.

Motorola

Nieuwe telefoons verwachten we niet van Motorola, maar er gaan wel veel geruchten over een opvolger van de Moto 360, de smartwatch van Motorola. Hier is nog niet veel over bekend, al wordt er gesuggereerd dat er twee verschillende groottes van de tweede generatie Moto 360 zullen zijn.

Bronnen: androidplanet, droidapp, allaboutphones

Meer nieuws over: