‹ Alle nieuwsberichten

Profiel Wiko

Profiel Wiko

Wiko is een Frans merk dat in 2011 in Marseille is opgericht. De insteek van het merk is om het juiste evenwicht te vinden tussen performance, design, kwaliteit en prijs. Daarbij onderzoekt en probeert Wiko te begrijpen wat een gebruiker van zijn toestel verwacht. 

Wiko wil graag voldoen aan de behoeften van elke gebruiker, of men nou een eenvoudige of een geavanceerde smartphone op het oog heeft. Daarom heeft Wiko drie categorieën smartphones ontwikkeld.

Ten eerste heeft Wiko een instapcategorie. Deze is speels en toegankelijk. Op Belsimpel.nl hebben we bijvoorbeeld de Wiko Rainbow 4G. Dit toestel heeft een 5 inch HD-scherm en alle voordelen van een smartphone, voor een klein prijsje. De hoofdcamera is 8 megapixels en de selfiecamera 2 megapixels. Je kunt dus overal leuke foto's maken met deze telefoon.

Een stapje hoger is de multi-talented categorie, welke vooral is gericht op een goede multimedia-ervaring. Een voorbeeld hiervan is de Wiko Ridge 4G. Dit toestel is een echte all-rounder. De Ridge 4G heeft een HD-scherm van 5 inch, een hoofdcamera van 13 megapixels en een selfiecamera van 5 megapixels. Je kunt in Full-HD kwaliteit filmen. Verder draait de Ridge 4G op een Qualcomm Snapdragon 410 met een kloksnelheid van 1,2 GHz.

Ten slotte is er de premiumcategorie: deze toestellen hebben een verfijnd design en een hoge performance. Neem de Wiko Highway 4G. Dit toestel heeft een 5 inch Full-HD scherm, waardoor foto's, video's en spelletjes er fenomenaal uitzien. De quad-core processor van dit toestel heeft een kloksnelheid van wel 2,0 GHz. Ook zitten er sterke camera's in de Highway 4G. De hoofdcamera is 16 megapixels, de selfiecamera 8 megapixels.

Wiko is in slechts enkele jaren al uitgegroeid tot een belangrijke speler op de smartphonemarkt. Het is het op één na best verkopende smartphonemerk in thuisland Frankrijk. Momenteel is het merk te koop in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier alle Wiko-aanbiedingen van Belsimpel.nl.

 

Meer nieuws over: