‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 32 2015

Het laatste telecomnieuws van week 32 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! U leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Europese HTC One M9 toestellen krijgen update naar Android 5.1

Goed nieuws voor iedereen die onlangs een HTC One M9 heeft aangeschaft. HTC heeft namelijk aangekondigd om alle One M9 toestellen vanaf dinsdag te upgraden naar de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, namelijk versie 5.1. Wat er allemaal verandert in deze nieuwe versie blijft echter nog een verrassing. In ieder geval zullen er een aantal fouten uit de vorige versie worden gehaald, waaronder een probleem die sommige toestellen hadden met opladen. Hierbij kon het opladen wel meer dan tien uur duren, wat veel langer is dan gebruikelijk. De HTC One M9 kwam afgelopen voorjaar uit en zal daarom als nieuwste high-end toestel als eerste de update krijgen. Wanneer de andere toestellen van HTC de update kunnen downloaden, is nog niet duidelijk. Een software-update kunt u uitvoeren door te zoeken naar updates onder het kopje ‘Telefooninfo’ in uw instellingenscherm. Meer tips&trics voor toestelinstellingen vindt u op Belsimpel.nl bij elk toestel onder het kopje ‘Vraag en Antwoord’.

Bron: Tweakers

Update nieuw toestel Samsung: Galaxy S6 Edge Plus

Deze week zijn er al een paar specificaties uitgelekt van de nieuwe uitbreiding in het assortiment van de S6. Naast de S6 en de S6 Edge gaat Samsung de S6 Edge Plus op de markt brengen. Het toestel komt in het design overeen met de andere mobieltjes in de reeks, maar zal er verder anders uitzien. Zo zal de S6 Edge Plus met een 5,7 inch beeldscherm een stuk groter worden dan zijn familieleden (5,1 inch). Het scherm bestaat uit een Quad-HD resolutie, wat inhoudt dat er 2560x1140 pixels in het scherm zitten. Daarnaast zal het toestel met behulp van een nieuwe chip en processor, én 3GB aan werkgeheugen nog een stuk sneller worden. Hierdoor zal multitasken op de smartphone naar een nieuw level worden getild. Als kers op de taart zal er ook een uitstekende 16-megapixel camera in de Samsung S6 Edge Plus komen. Kortom: genoeg reden om uit te kijken naar de officiële aankondiging van Samsung, welke op 13 augustus wordt verwacht. Belsimpel.nl houdt de nieuwtjes omtrent dit high-end toestel voor u in de gaten.

Bron: AndroidPlanet

Meer samenwerking Apple en Android

Apple en Android gaan mogelijk nog meer samenwerken in de ontwikkeling van applicaties. Zo blijkt uit een vacature-omschrijving die 9to5Mac ontdekte. Apple maakte al eerder twee applicaties voor Android. De app ‘Apple Music’ geeft Android gebruikers de mogelijkheid om muziek uit Apple’s lijst af te spelen. De app ‘Move to iOS’ maakt de overstap van de ene naar de andere telefoon gemakkelijker: het overzetten van contacten, berichten, agenda’s en bestanden is hierdoor een stuk eenvoudiger. Beide apps komen naar verwachting in het najaar uit. Uit de vacature blijkt dat Apple nieuwe mobiele producten naar het Google platform wil brengen.

Bron: AndroidPlanet, 9to5mac

Meer nieuws over: