‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Apple iPhone 6S en 6S Plus iets dikker

Gerucht: Apple iPhone 6S en 6S Plus iets dikker

Waarschijnlijk presenteert Apple in september de iPhone 6S en 6S Plus en naarmate dit dichterbij komt worden we steeds nieuwsgieriger naar wat de nieuwe toestellen gaan brengen. Ook de geruchtenstroom is in volle gang, zo zouden de toestellen volgens de nieuwste geruchten ietsje dikker worden dan hun voorgangers.

De Apple iPhone 6 en 6 Plus werden in september 2014 gepresenteerd. Omdat Apple haar nieuwe toestellen altijd in september presenteert is het de verwachting dat de nieuwe iPhones in september aan het publiek getoond zullen worden. Volgens geruchten zullen de iPhone 6S en 6S Plus 0,2 millimeter dikker zijn dan hun voorgangers. Dit kan verschillende redenen hebben. Ten eerste wordt gesuggereerd dat dit is ter voorkoming van het buigen van de toestellen, wat vlak na de lancering een issue was. Dit werd door Apple echter al gauw opgelost, maar wie weet wordt er met een dikkere behuizing voor meer stevigheid gezorgd. 

Een tweede reden zou kunnen zijn dat het display een extra laag krijgt. Deze extra laag zou 'Force Touch' ondersteunen, wat ook al gebruikt wordt in de Apple Watch, en zou voor extra functies kunnen zorgen. Met Force Touch kan het scherm namelijk onderscheid maken tussen harde en zachte aanrakingen, zodat er door het toestel verschillend op gereageerd kan worden. Er zouden met harde aanrakingen bijvoorbeeld bepaalde menu's geopend kunnen worden. De derde mogelijkheid die genoemd wordt is dat de extra dikte ervoor zorgt dat de camera minder uitsteekt. Hierdoor is de lens beter beschermd en zal deze dus minder gauw beschadigd raken. 

Voicemail dienst

Apple is ook onderwerp van gesprek in andere speculaties. Deze gaan over een dienst die Apple zou opzetten, waarbij gesproken voicemailberichten omgezet worden in tekstberichten. Hierdoor hoeft er niet naar de voicemail gebeld te worden en dit zou vooral jongeren aanspreken, omdat zij niet graag hun voicemail beluisteren. De dienst zou iCloud Voicemail gaan heten en gebruik maken van de al bestaande spraakdienst Siri, welke sinds enkele maanden ook in het Nederlands gebruikt kan worden. Volgens de geruchten is Apple al intern bezig met het testen van iCloud Voicemail. Mocht het goed werken, dan is het mogelijk dat iCloud Voicemail in iOS 10 geïntegreerd wordt.

Voorlopig zullen we het nog even moeten doen met de Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Beide toestellen zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar bij Belsimpel.nl!

Bron: NuTech en All About Phones