‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 31 2015

Het laatste telecomnieuws van week 31 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de afgelopen week! U leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Motorola onthult twee varianten nieuwe Moto X

Naast dat Motorola onlangs de derde generatie Moto G presenteerde, zijn er ook twee varianten van de derde Moto X gekomen: Moto X Play en Moto X Style. Beide toestellen borduren voort op het Motorola Moto-design met een gebolde behuizing. De Moto X Style is de duurste variant en komt met een 21-megapixel camera, een fantastisch 5.7-inch LCD scherm en kan binnen 15 minuten oplaadtijd genoeg energie vergaren om tot tien uur lang gebruikt te worden! De Moto X Play is iets kleiner met 5.5-inch. Verder beschikt deze Motorola-smartphone over een grote accu en een snelle processor. Beide toestellen draaien op Android Lollipop, waar Motorola minimale aanpassingen aan heeft gedaan zodat het besturingssysteem lekker vlot loopt. Houd Belsimpel.nl in de gaten om de toestellen als eerste in huis te hebben!

Bron: Nu Tech

Nederlanders ontvangen gemiddeld 65 berichten per dag op WhatsApp

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse WhatsApp-gebruikers gemiddeld 65 berichten per dag ontvangen. Er worden ongeveer 30 berichten per dag gestuurd en Nederlanders zitten gemiddeld in zeven groepsgesprekken. Door deze groepsgesprekken worden er vaak meer berichten ontvangen dan verstuurd. Inzoomend op de leeftijdsgroep tussen 18 en 34 jaar zien we hogere aantallen: deze gebruikers ontvangen gemiddeld 150 berichten per dag en versturen er ongeveer 60. In deze doelgroep ligt het aantal groepsgesprekken waar de gebruikers deel van uitmaken bovendien op gemiddeld tien.

Bron: Tweakers.net

Google levert volgende week oplossing voor Android-lek

Afgelopen week werd het bekend dat er een lek in het besturingssysteem van Android zit. Misschien heeft u er wel over gehoord, hackers kunnen met een video die ze sturen toegang krijgen tot het systeem van uw telefoon. Hackers hebben dus uw telefoonnummer nodig om de kwaadaardige video te versturen. Het probleem wordt vooral geconstateerd bij gebruikers van de Google Hangouts-applicatie, omdat deze applicatie video's automatisch verwerkt. Heeft u deze app in gebruik om standaard sms´jes te versturen, dan kunt u er goed aan doen een andere applicatie hiervoor (tijdelijk) te gebruiken. Al met al is er goed nieuws: volgende week geeft Google een update vrij die het lek tegengaat. Deze zal als eerste geleverd worden aan Nexus-toestellen, daarna zullen andere fabrikanten ze naar hun eigen toestellen brengen. De oplossing is dus dichtbij!

Bron: Android Planet

Data besparen in Chrome-browser dankzij simpele instelling

Gebruikt u Chrome om te internetten op uw smartphone? Dankzij een simpele instelling kunt u uw datagebruik verminderen, zonder minder te hoeven surfen op het web! Zo verbruikt u minder data en kunt u dus langer doen met uw internetbundel, terwijl u gewoon uw dagelijkse bezigheden in de Chrome-browser kunt blijven doen. U gaat in Chrome naar het menu via de drie stipjes rechts bovenin het scherm. Ga vervolgens naar instellingen en naar databesparing. Zet hier de instelling aan door het schuifje naar rechts te slepen en bespaar niet alleen data, maar ook batterij!

Bron: Android Authority

apple pay