‹ Alle nieuwsberichten

Microsoft Office apps nu ook voor Android!

Microsoft Office apps nu ook voor Android!

De Office applicaties van Microsoft zijn nu ook beschikbaar voor Android toestellen. Het gaat hier om Microsoft Word, Excel en Powerpoint.

Geoptimaliseerd voor Android 

De app van Microsoft is sinds een paar dagen te vinden in Google Play Store onder de naam "Microsoft Office Mobile". Deze applicatie is gratis en bevat het totale pakket van Word, Excel en Powerpoint. De Microsoft Office Mobile app functioneert volledig en is geoptimaliseerd voor het gebruik op een Android smartphone. De documenten in Word, Excel en Powerpoint zien er excact hetzelfde uit als de originele desktop versie. Dit heeft de applicatie te danken aan de ondersteuning voor diagrammen, animaties, vormen en SmartArt-afbeeldingen. Hierdoor zien de documenten van Microsoft Office er fraai uit!

Microsoft Office appsWat kunt u met Microsoft Office Mobile? 

Microsoft Office Mobile bestaat uit drie onderdelen: Excel, Word en Powerpoint. Het maakt niet uit waar u bent; overal en altijd kunt u documenten openen, bekijken en bewerken. Als u een e-mail heeft gekregen met een Word-document als bijlage, dan kunt u deze gemakkelijk openen in de Office Mobile app en eventueel wijzigingen of commentaar toevoegen. Zit u in de trein en wilt u graag nog even uw presentatie oefenen? Dan is dit geen probleem. Dankzij de Navigator-weergave in Powerpoint kunnen dia's en notities snel en gemakkelijk worden bekeken.

Alle documenten blijven intact, de opmaak en inhoud blijven behouden als u ze op uw smartphone opent. Ook kunt u gemakkelijk zelf documenten aanmaken en versturen. Onder het kopje "recente documenten" staan de documenten die u onlangs het laatst heeft geopend. Stel u heeft het document als laatst op uw computer geopend, dan kunt u ermee verder op uw smartphone. Doordat Office met Cloud werkt kunt u gewoon doorgaan met het document waarmee u bezig was!

De Android versie van Microsoft Office Mobile blijft  een preview op de mogelijkheden die Microsoft Office voor u te bieden heeft. Wie een Office 365-abonnement heeft kan genieten van meer mogelijkheden. Voor het installeren van Microsoft Mobile Office is Android 4.4 KitKat of hoger nodig. Bekijk hier de tien beste Android toestellen van dit moment!