‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Google onthult Android M op 28 mei

Gerucht: Google onthult Android M op 28 mei

Op 28 en 29 mei vindt in Amerika het Google I/O evenement plaats, dé plek waar de nieuwste zaken rondom Google en Android besproken zullen worden. Het evenement zal beginnen met een keynote, waarna vele workshops volgen over applicaties, technologieën en andere onderwerpen. Vorig jaar werd tijdens Google I/O Android Lollipop 5.0 onthuld en de verwachting is dat de opvolger van dit jaar nu zijn opwachting zal maken. Wat kunnen we verwachten van Android M?

Op de evenementsite van Google is al een schema verschenen met alle geplande toespraken en workshops. Daarbij was een evenement zichtbaar over een ‘Android for Work Update’, waarin Android M werd genoemd. Inmiddels is het agendapunt verdwenen uit het schema, maar is de geruchtenstroom volop aangewakkerd. Wel is een evenement genaamd ‘What’s new in Android’ nog zichtbaar. De grootste vernieuwing die wordt verwacht in de opvolger van Android Lollipop is de volledige spraakbesturing. Dit zou betekenen dat letterlijk alle functies van de nieuwste Android smartphones aangestuurd zouden kunnen worden via spraak, van het versturen van berichten tot het beheren van de instellingen. Verder lijkt het erop dat Google zich meer wil gaan richten op de zakelijke markt, door te komen met een update voor Android for Work. Het bedrijf hint naar grotere toegang tot Android apparaten in vele verschillende werkomgevingen. Ook over de naam van de nieuwe Android versie 6.0 wordt nog volop gespeculeerd. Genoemde mogelijkheden zijn Android Muffin, Android Marshmallow en Android Mars.

Eén van de grootste vernieuwingen in Android L was de aanpassing van notificaties en ongewenste verstoringen. Ook over dit onderwerp is een item in het schema opgenomen, genaamd ‘Notifications, Interruptions and Volumes: Coming Attractions’. Google schijnt achter de schermen hard bezig te zijn met verbeteringen van deze aanpassingen. Wellicht zal het bedrijf ook de opvolger voor de Motorola Nexus 6 of nieuwe gear gaan aankondigen. Ondertussen vindt nog steeds wereldwijd de uitrol van Android L plaats, waaraan vrijwel wekelijks nieuwe toestellen worden toegevoegd. Voormalige en huidige vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z3, krijgen langzamerhand updates. Toch is momenteel op slechts 10 procent van de Android toestellen versie 5.0 of 5.1 geïnstalleerd.

Houd voor het laatste nieuws over Google I/O en Android M Belsimpel.nl in de gaten.

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: