‹ Alle nieuwsberichten

HTC vervangt HTC One M8 door HTC One M8s

HTC vervangt HTC One M8 door HTC One M8s

Onlangs lanceerde HTC de HTC One M9 als haar nieuwe toptoestel en de opvolger van de populaire HTC One M8, Nu is bekend geworden dat de One M8 wel in de omloop blijft, maar dat dit in de vorm van een vernieuwde versie zal zijn, genaamd de HTC One M8s. HTC heeft in deze versie een aantal veranderingen aangebracht en zal dit toestel uitbrengen in de middenklasse van haar collectie. Belsimpel zet voor u alvast de verschillen tussen de HTC One M8 en M8s uiteen.

De grootste veranderingen zijn te vinden in de processor en chipset. De nieuwe HTC One M8s zal beschikken over een Snapdragon 615 chip met octa-core processor, bestaande uit een 1.7 en een 1 GHz quad-core processor. Dit in tegenstelling tot de One M8, die beschikt over een Snapdragon 801 chip met 2.3 GHz processor. Om te compenseren heeft HTC gekozen voor een 64-bit processor. De destijds revolutionaire maar bekritiseerde Ultrapixel camera van de One M8 is vervangen door een conventionele 13-megapixel camera. Wel heeft HTC de duo camera met dubbele flitser behouden en een 5-megapixel frontcamera.

HTC heeft hetzelfde formaat aangehouden, zij het dat de M8s 0.15 mm dikker is geworden door de vernieuwde accu met een capaciteit van 2840 mAh in plaats van 2600 mAh. In de praktijk zal dit waarschijnlijk weinig opvallen, aangezien het gewicht van 160 gram wel hetzelfde is gebleven. Ook qua design zijn geen veranderingen aangebracht, waardoor de kenmerkende Boomsound speakers en het prachtige scherm met resolutie van 1080 bij 1920 pixels behouden blijven. De HTC One M8s zal standaard geleverd worden met Android 5.0 Lollipop en de HTC Sense 6.0 skin. Dit laatste in tegenstelling tot de HTC One M9, die wel geleverd wordt met de 7.0 update.

De HTC One M8s is binnenkort verkrijgbaar bij Belsimpel.nl. Houdt hiervoor de website in de gaten. De HTC One M9 is momenteel al wel op voorraad in het grijs en zilver.

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: