‹ Alle nieuwsberichten

Microsoft Lumia 640 en 640 XL vanaf half april in Nederland

Microsoft Lumia 640 en 640 XL vanaf half april in Nederland

Tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress presenteerde Microsoft de Microsoft Lumia 640 en de Microsoft Lumia 640 XL, die in het middenklasse segment van de Lumia serie vallen. Beide zullen verkrijgbaar zijn in een 3G en 4G variant. Het bedrijf heeft laten weten de toestellen vanaf half april beschikbaar te stellen voor de Nederlandse markt. Belsimpel.nl zet voor u alvast de belangrijkste specificaties op een rijtje.

De Microsoft Lumia 640 en 640 XL komen op veel punten overeen, inclusief het design. Zo draaien beide smartphones op een Snapdragon 400 quad-core processor met een kloksnelheid van 1.2 GHz en 1 GB werkgeheugen. Voor applicaties en bestanden is 8 GB intern opslaggeheugen beschikbaar. Microsoft toestellen beschikken standaard over het Windows Phone besturingssysteem, wat de bekende handige standaardapplicaties met zich mee brengt. Dit zijn OneDrive voor online opslag, Skype voor videobellen, Here Maps voor gratis offline navigatie en het Microsoft Office pakket, wat deze toestellen ook zeer geschikt maakt voor zakelijk gebruik. Verschillen tussen de Lumia 640 en Lumia 640 XL zijn te vinden in het toestelformaat, accu en de camera’s. De Lumia 640 heeft een 5-inch HD-scherm en de 640 XL een 5.7-inch HD-scherm. Dit zorgt ervoor dat de XL variant tot de zogenaamde ‘phablets’ behoort, oftewel kruisingen tussen smartphones en tablets. De Lumia 640 beschikt over een 8-megapixel camera met LED-flitser en autofocus en een 1-megapixel frontcamera. De Lumia 640 XL beschikt over een 13-megapixel camera met Carl Zeiss-lens, LED-flitser en autofocus en een 5-megapixel frontcamera. Met beide camera’s kan in 1080p-kwaliteit gefilmd worden. De 640 heeft een accu met een capaciteit van 2500 mAh en de 640 XL een accu met een capaciteit van 3000 mAh.

Standaard worden de toestellen geleverd met het Windows Phone 8.1 besturingssysteem, maar ze kunnen ge-update worden naar Windows 10 zodra dit beschikbaar komt. Microsoft heeft laten weten dit jaar nog meer toestellen te willen lanceren, die standaard over het Windows Phone 10 besturingssysteem zullen beschikken. Deze zullen waarschijnlijk in het high-end segment van de Lumia lijn vallen. Windows 10 brengt een aantal verbeteringen met zich mee. Zo kunnen de Live Tiles op het startscherm aangepast worden naar nieuwe formaten, zoals een rechthoek. Daarnaast zullen ze transparant zijn, waardoor een achtergrond ingesteld kan worden. Andere aanpassingen zijn te vinden in de applicatielijst, het Action Center en de standaardapplicaties, zoals de foto’s app.

Zoals gebruikelijk is bij de Lumia serie, komen ook de 640 en 640 XL beschikbaar in vier verschillende kleuren. De Microsoft Lumia 640 4G in zwart en wit en Microsoft Lumia 640 4G XL in zwart en wit zijn nu te bestellen via Belsimpel.nl.

Bron: Nu.nl